De ce Excelența se premiază pe ascuns la Târgu Mureș?! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4974 Vizualizări

De ce Excelența se premiază pe ascuns la Târgu Mureș?!

Cea mai frumoasă parte a muncii este tocmai considerația pe care o dobândești ulterior prin laurii reușitei. Cel puțin acest lucru am remarcat marți, 12 septembrie, în zâmbetele largi ale elevilor care au fost premiați pentru excelențele lor școlare în cadrul unei festivități de premiere organizată de Primăria Municipiului Târgu Mureș la Casa Căsătoriilor din Cetatea Medievală.

Cu toate că evenimentul a fost organizat cu scopul de a face cunoscut lumii potențialul educativ extraordinar al elevilor mureșeni, organizatorii festivității au omis, mai mult sau mai puțin intenționat, să invite la acest eveniment presa mureșeană, organul principal care deține potența distribuirii și promovării informațiilor, ignorând astfel rolul mass-mediei în comunitate.

La eveniment au fost prezente următoarele oficialități: Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, Alex Gyorgy, viceprimar al municipiului Târgu Mureș, respectiv Csenge Frunda, Tamasi Zsolt și Horea Șarlea, consilieri locali ai municipiului Târgu-Mureș.

Au fost acordate o serie de premii, aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 39/23 februarie 2023, care simbolizează, de fapt, materializarea tangibilă a muncii intelectuale depuse de elevi în demersul lor către succesul școlar.

Este vorba despre premiile anuale „Gaudeamus” pentru șefii de promoție ai unităților de învățământ de stat cu ciclul liceal din Târgu Mureș, premiile anuale „Excelență în învățământ”, acordate  elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Examenul de Bacalaureat, respectiv premiile anuale „Excelsior” pentru șefii de promoție ai unităților de învățământ de stat cu ciclul gimnazial din Târgu Mureș, din anul școlar 2022-2023.

Cuantumul alocat elevilor care au obținut premiul „Excelsior” a fost de 1.500 de lei, respectiv de 2.000 de lei pentru elevii premiați cu distincțiile „Gaudeamus” și „Excelență în învățământ”, iar banii vor fi virați, peste câteva zile, în conturile bancare ale beneficiarilor.

„Este o onoare pentru noi, ca reprezentanți ai comunității, să putem premia excelența în orașul nostru. Fiecare dintre voi ați demonstrat că poate performa doar dacă își menține un angajament de neclintit față de învățare și o sete pentru cunoaștere constantă. Să fii cel mai bun dintre cei mai buni nu este doar o întâmplare, este muncă, efort și renunțarea la preocupări pe care, probabil, prietenii voștri le au în timpul în care voi investiți în învățătură. Ați dat dovadă de perseverență, pasiune și responsabilitate în drumul vostru către excelență și astăzi vă onorăm pentru aceste eforturi”, a fost mesajul de felicitare adresat de către primarul Soós Zoltán elevilor merituoși.

Text: Mădălina ROHAN

Foto: Alin PETRE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE