Home / Business / Lutieri români, la Cremona Musica 2023

Lutieri români, la Cremona Musica 2023

Distribuie

Zece maeştri lutieri din Asociaţia Artiştilor Lutieri din România (AALR), au plecat, miercuri, în Italia cu aproape 70 de instrumente din lemn pentru a participa la târgul Cremona Musica 2023, cel mai important eveniment mondial dedicat instrumentelor muzicale de ultimă generaţie, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

„România este la a patra participare mai consistentă, sub tutela Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România. Este un avantaj major pentru noi fiindcă, înainte, lutierii din România erau destul de răsfiraţi într-un spaţiu imens, unde participă 300-400 de expozanţi din peste 100 de ţări şi practic deveneau foarte greu vizibili. Ce am reuşit să facem cu asociaţia, am pus bazele unor standuri unitare şi astfel am reuşit să avem zeci de metri de expunere a standurilor româneşti într-un singur loc. Asta face ca ele să fie foarte vizibile. În 2019, a fost chiar cel mai mare grupaj din întreg spaţiul expoziţional, pentru că am avut şase standuri grupate. Anul acesta avem opt standuri româneşti care vor cuprinde instrumentele a 10 dintre lutierii din Reghin. Sunt peste 60 de instrumente din toate categoriile instrumentelor cu arcuş şi mă refer aici la vioară, violă, violoncel şi contrabaşi, unde lutierii din Reghin sunt specializaţi”, a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele Asociaţiei Artiştilor Lutieri din România, Claudiu Mare.

Vicepreşedintele AALR susţine că, în ultimii ani, autorităţile române au început să ofere sprijin prin Secretariatul General al Guvernului, astfel încât au fost reduse decalajele majore care existau între producătorii români de instrumente şi cei din Italia, Franţa, Germania, Coreea de Sud sau Japonia, sprijiniţi masiv de către statele din care provin.
Claudiu Mare a precizat că lutierii au început pregătirile pentru această ediţie a Cremona Musica în urmă cu un an, mai ales că fiecare instrument în parte are câteva sute de faze.

„Ne străduim să ne ridicăm la nivelul la care România este de fapt. Este de mulţi ani printre cei mai mari producători de instrumente din lume şi noi, fiecare în parte, ne străduim să ne ridicăm la nivelul asta şi, dacă putem, prin contribuţia noastră să ne sprijinim unii pe alţii şi să facem o imagine frumoasă României. Ediţiile anuale ale târgului vizează doar partea de expoziţie, iar o dată la trei ani se organizează şi competiţii. Anul următor va fi o ediţie cu concurs. Ne prezentăm şi ne pregătim deja pentru ediţia de concurs de anul viitor de la Cremona”, a spus Claudiu Mare. 

(www.agerpres.ro)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Investiție pentru creșterea productivității abatorului Oprea Avi-Com din Sânpaul

Distribuie Conducerea SC Oprea-Avi Com SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.