Piața de jocuri de noroc românească sub ONJN este mult mai sigură comparativ cu vecinii României Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

Piața de jocuri de noroc românească sub ONJN este mult mai sigură comparativ cu vecinii României

Îți place să joci la cazino? Atunci citește în continuare și vezi de ce România este una dintre cele mai sigure țări în care poți să te bucuri de jocurile de noroc! Vezi ce relevanță are ONJN și află cum se diferențiază cazinourile online de la noi de cele de la vecini!

ONJN este motivul pentru care România e sigură!

Toate site-urile care au licență de funcționare în industria de gambling sunt obligate prin lege să fie atente la calitatea serviciilor oferite jucătorilor.

De când a intrat în funcțiune (anul 2015), ONJN-ul pune preț pe protejarea jucătorilor. În același timp, instituția monitorizează constant cazinourile, chiar dacă nu a facut asta chiar de când s-a înființat (anul 2013).

Un avantaj este ca ONJN verifică plățile făcute către site-urile de cazino care acceptă bani reali prin depunere virtuală sau în agenție. Banii utilizatorilor sunt stocați în conturi separate de conturile principale ale cazinourilor. Astfel în caz de faliment sau litigiu, ei pot fi accesați mai ușor de către jucătorii români.

Asemănări între România și statele vecine în industria jocurilor de noroc

În primul rând, piața jocurilor de noroc din România și cele din tările vecine au în comun faptul că pun preț pe legalitatea caselor de pariuri și a cazinourilor. În cazul în care te-ai întrebat dacă există tări care nu au legislație dedicată acestei industrii, trebuie să știi că răspunsul este că da, există. Cu toate acestea, multe state au definite clar obligațiile cazinourilor online licențiate și ale jucătorilor. 

Un operator licențiat are, la rândul lui, o serie de pretenții din partea utilizatorilor. Termenii și condițiile cazinoului legate de bonusuri, deschiderea conturilor sau metodele de plată și depuneri sau retrageri (inclusiv impozit pe profit și alte taxe) fac parte din această categorie.

Alte similarități

  1. Publicitatea – O parte din țările menționate impun restricții legate de publicitatea legată de jocuri de noroc și pariuri, dar sunt și permisive atât timp cât activitatea de organizare a jocurilor de nororc se menține în anumite limite stabilite.
  2. Vârsta legală – Majoritatea statelor au decis că vârsta legală pentru un jucător sau utilizator online trebuie să fie de minimum 18 ani împliniți.
  3. Promoții – Indiferent de localizarea geografică, autoritățile responsabile cu reglementarea lor dau dreptul site-urilor licențiate de a acorda promoții exclusive pentru jocurile și furnizorii populari (printre care si EGT sau Novomatic), bonusuri în bani, rotiri gratuite la anumite jocuri de noroc online sau un bonus de bun venit la înregistrare.

Cu ce se deosebește gambling-ul românesc de cel străin?

ȚarăAutoritatea de reglementareDetalii despre licențe
RomâniaOficiul Național pentru Jocuri de NorocExistă 3 clase de licențe în funcție de specificul operatorului și de cifra de afaceri (taxele sunt diferite de la o clasă la alta)
MoldovaCamera de Licențiere a Ministerului Economiei și InfrastructuriiDoar cazinourile online au dreptul de a primi licență de funcționare
BulgariaAgenția Națională de Administrare FiscalăSe acordă pe 5 sau 10 ani doar pentru operatorii din Bulgaria sau cu sediul într-o țară din UE/SEE
UcrainaConsiliul Jocurilor de Noroc din Ucraina)În perioada 2009-2020 jocurile de noroc au fost interzise. Taxele aferente licențelor sunt mari.
SerbiaComisia Jocurilor de Noroc din SerbiaTaxele de licențiere pentru cazinouri online, săli de joc fizice, jocuri online și pariuri diferă.
UngariaAutoritatea de Supraveghere în domeniul Afacerilor PubliceLicența se acordă pe 5 sau 7 ani pentru activități care nu includ loteria sau pariurile sportive, acestea fiind monopol de stat.

Cu toate că mai toate statele prezentate au o serie de sancțiuni legate de activitățile ilegale de organizare a jocurilor de noroc, cele mai multe vizează doar încălcările legii de către operatori. Spre exemplu, în Ucraina sau Moldova, un site pirat detectat este blocat, dar persoanele înregistrate la respectivul operator nu sunt pedepsite propriu-zis.

În schimb, ONJN, ca instituție subordonată Guvernului României, are atenția îndreptată și asupra pariorilor și jucătorilor, care au o obligație de a verifica legalitatea cazinoului respectiv. În caz contrar, tu, ca jucător, trebuie să plătești o amendă, iar aici ne referim la sume mai mici de 10.000 RON (pe care îi plătesc operatorii).

Cum știi că un cazinou din România este reglementat?

Ca să îți fie mai ușor să recunoști cazinourile licențiate din România, primul lucru după care trebuie să te uiți este sigla Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și numărul licenței acordate pe care le vei găsi în partea de jos a site-ului. Îți recomandăm să verifici și pe site-ul ONJN, ca să te asiguri. 

După ce îți deschizi un cont, operatorul îți dă posibilitatea de a depune bani sau de a paria la jocurile sau sporturile preferate. Ulterior, vei dori să efectuezi și retrageri, ca să poți profita de fondurile acumulate de pe urma activităților tale pe acele site-uri.

Dacă acel cazino online nu are licență ONJN, siguranța contului, a datelor și a câștigurilor tale este periclitată. Odată efectuată o depunere pe un astfel de site, toate informațiile tale sunt disponibile operatorilor nereglementați, care le pot vinde unor terțe părți, spre exemplu.

Importanța acestor pași este simplă! În final, tu decizi dacă este mai importantă o sesiune de joc la mese cu dealeri sau la păcănele în cazinouri online ilegale sau protejarea datelor tale personale și financiare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE