Home / Cultură / Ansamblul „Mureșul”, spectacol reușit în Lechința

Ansamblul „Mureșul”, spectacol reușit în Lechința

Distribuie

Echipa Ansamblului Folcloric Profesionist ”Mureșul” din Târgu Mureș a fost invitată, în urmă cu câteva zile, să susțină un spectacol artistic în cadrul Târgului Lechinței, eveniment organizat în data de 21 septembrie, de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Primăria și Consiliul Local al Comunei Lechința și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

Pe afișul și pe scena evenimentului s-au mai aflat Ansamblul Folcloric Profesionist ”Dor Românesc” Bistrița și soliștii Murela Petruș, Nicolae Cioancă, Cristina Retegan, Oana Matei Coruți, Ioachim Spân și Veronica Bălan, Leonatina Pop, Dorina Oprea, Maria Sântean Faghiura, Maria Neag, Teodora Țogorean, precum și invitații speciali Maria și Mihai Nemeș.

Valoarea și virtuozitatea evoluției echipei Ansamblului Artistic Profesionist ”Mureșul” au fost din nou foarte apreciate atât de organizatori, cât mai ales de publicul spectator, care a răsplătit cu aplauze sincere prestația dansatorilor din corpul de balet, a soliștilor și a orchestrei condusă de către maestru Zoli Bambo.

Ansamblul Artistic Profesionist ”Mureşul” a fost înfiinţat în anul 1956 cu menirea de a pune în valoare cultura populară tradiţională, portul, obiceiurile, cântecele şi jocurile populare aparţinătoare şi specifice celor ce locuiesc în această zonă sud-estică a Transilvaniei: români, maghiari, romi, saşi şi altor etnii.
Din anul 1990 Ansamblul Artistic Profesionist ”Mureşul” funcționează cu două secţii romană şi respectiv maghiară, fiecare dintre acestea având compartimentele artistice (orchestră, corp de balet, solişti, personal tehnic) necesare realizării unor spectacole complexe sub patronajul Consiliului Judeţean Mureş ordonatorul principal de credite.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Locul 1 mondial la dans sportiv, în concurs la Târgu Mureș!

Distribuie Sala Sporturilor din municipiul Târgu Mureș va găzdui, în perioada 2-3 martie, ediția din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.