Conferința internațională de cardiologie pediatrică la Târgu Mureș Sănătate. Pentru viață!
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 205 Vizualizări

Conferința internațională de cardiologie pediatrică la Târgu Mureș

Clinica Cardiologie III Copii, IUBCvT Târgu Mureș, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș și Colegiul Medicilor din județul Mureș organizează în perioada 12-14 octombrie 2023, a 5-a Conferință internațională de cardiologie pediatrică, cu prezența a lectori de renume din țară și din străinătate. Având tema „Insuficiența cardiacă la copil”, conferința reprezintă un adevărat dialog interdisciplinar referitor la diagnosticul și metodele moderne de tratament în insuficiența cardiacă la copil.

Impactul în morbiditatea și mortalitatea pediatrică este foarte mare, statisticile arată că un număr de 11.000 până la 14.000 copii vor fi  spitalizați pe an cu insuficiență cardiacă, cauzele cele mai frecvente fiind malformațiile cardiace congenitale  (care  reprezintă  8 per 1.000 nou născuți vii) și cardiomiopatiile (boli ale miocardului)  reprezentând 1.13 cazuri per 100.000 copii , potrivit informațiilor furnizate de conf. univ. dr. Amalia Făgărășan, din partea Comitetului de organizare.

Evenimentul va avea loc la Facultatea de Farmacie din cadrul UMFST Târgu Mureș. Inițiatorul acestor manifestări, este profesor universitar Rodica Toganel, care în anul 2004, alături de colectivul de la acea vreme, organiza primul simpozion național de cardiologie pediatrică.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE