Sfaturi medicale pediatrice prin telefon non stop Sănătate. Pentru viață!
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

Sfaturi medicale pediatrice prin telefon non stop

Să ai copii nu este ușor. Să ai copii bolnavi, cu atât mai puțin. De aceea, în ajutorul părinților au fost înființate centre de telemedicină care funcționează în mod gratuit, non-stop.

PEDITEL

1791 – Vodafone & Orange

*1791 – Digi fix și mobil

40312272270 – orice rețea de telefonie fixă și mobilă, din România și din străinătate

Părinții pot suna la PEDITEL când copilul prezintă simptome de boală dar nu au posibilitatea să ajungă la medic, din diverse motive. Medicii care răspund la apeluri au ca scop să ofere sfaturi astfel încât părinții să poată ameliora starea copilului acasă, în deplină siguranță.

Totuși, există situații în care este necesar ca părinții să fie îndrumați către cea mai apropiată cameră de urgență sau sunt îndrumați să sune la 112 pentru a solicita o ambulanță la domiciliu.

Atunci când simptomele descrise nu sunt grave, părintele este îndrumat către un consult de specialitate, de unde poate cere efectuarea de analize suplimentare pentru stabilirea unui diagnostic exact.

ALOPEDI

0362 917 – orice rețea de telefonie mobilă sau fixă.

Un serviciul de call center pentru urgențe medicale pediatrice, înființat de medicii din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, cu scopul de a sprijini copiii bolnavi și de a veni în întâmpinarea nevoii părinților de a primi un sfat medical din partea specialiștilor.

Medicii care răspund la apeluri au pregătire în domeniul Pediatriei și Medicinei de Urgență, au urmat un program de pregătire medicală specifică triajului telefonic și au deprins abilități de comunicare, de consiliere a părinților și de oferire de sfaturi medicale adecvate stării copilului.

TOXAPEL

(021) 210.61.83

(021) 210.62.82

Numere cu tarif normal, din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă.

Un serviciu telefonic de urgenţă realizat de către departamentul de Toxicologie al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, destinat informării populaţiei asupra modului în care trebuie acordat primul ajutor unui copil intoxicat, până la sosirea salvării sau până la prezentarea la spital.

TOXAPEL funcţionează 24 de ore din 24 şi acoperă întreg teritoriul ţării, putând fi apelat de la orice telefon fix, public sau mobil.

Ce trebuie să știți când apelați serviciul TOXAPEL? Denumirea cât mai exactă a substanței toxice, numele şi adresa copilului, vârsta, telefonul de la care sunaţi, numele celui care sună, ora probabilă la care s-a intoxicat copilul, cantitatea de substanţă ingerată.

Chiar dacă nu deţineţi toate aceste date, nu ezitaţi să apelați acest serviciu! Seviciul este gratuit, participarea medicilor şi a asistentelor se face pe bază de voluntariat, potrivit informațiilor de pe pagina oficială Academia de Prim Ajutor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE