Adrian Giurgiu, deputat USR de Mureș: „Falimente și șomaj în județul Mureș, asta înseamnă măsurile fiscale impuse de guvernul PSD și PNL” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 301 Vizualizări

Adrian Giurgiu, deputat USR de Mureș: „Falimente și șomaj în județul Mureș, asta înseamnă măsurile fiscale impuse de guvernul PSD și PNL”

Deputatul USR Adrian Giurgiu atrage atenția că noua modalitate de impozitare poate conduce ușor la închiderea multor firme, fie la decizia acționarilor, fie din cauza intrării în faliment.

Principala măsură care va afecta microîntreprinderile este triplarea impozitului pe profit dacă o astfel de firmă depășește vânzări de 60.000 de euro într-un an. Astfel, dacă se depășește acest prag se trece de la 1% impozit pe venit la 3% impozit pe venit.

„În județul Mureș, peste 80% din firmele active au statutul de microintreprindere și toate vor fi afectate de măsurile fiscale impuse de coaliția PSD-PNL. Acum, acestea vor trebui să plătească impozit de trei ori mai mare pentru că PSD și PNL să toace acești bani după bunul plac. Asta este problema majoră a antreprenorilor, că banii dați de ei la buget nu sunt folosiți cu cap pentru dezvoltarea României, ci pentru salariile și pensiile speciale ale prietenilor de partid”, spune deputatul Adrian Giurgiu.

Acesta a subliniat și importanța acestor companii în economia românească și riscurile la care ne supunem prin creșterea impozitării.

Microîntreprinderile sunt motorul economiei românești. Deși sumele individuale pe care le plătesc la stat pot fi mai mici decât ale marilor corporații, per total aceste firme mai mici sunt cele care vireaza sume importante de bani la stat. Iar PSD și PNL au decis că pot lua și mai mult din banii acestor firme”, a spus Adrian Giurgiu.

Toți salariații din mediul privat afectați de schimbări

În microîntreprinderi lucrează 1,4 milioane de români. Dacă luăm în calcul și cele peste 430.000 de PFA-uri și cei peste 1,1 milioane de angajați din IT, construcții, agricultură și industria alimentară, care vor rămâne cu mai puțini bani lunar.

„Haideți să facem un calcul simplu: rezultă că aproape 3 milioane de români vor avea de suferit de pe urma «revoluției fiscale» PSD-PNL. România are 5,4 milioane de angajați din care aproape 1,3 milioane lucrează la stat. Deci, putem spune că toți românii din mediul privat vor fi sărăciți de măsurile impuse de PSD și PNL”, a concluzionat politicianul mureșan.

Măsurile fiscale aplicate în 2022 au generat un dezastru economic

În vara anului trecut guvernul PSD-PNL-UDMR adopta un set de măsuri fiscale care presupuneau în principal creșterea taxelor – atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii.

„PSD și PNL au crescut și în 2022 taxele și efectele au fost negative. Să luăm doar cazul supraimpozitarii contractelor part-time: peste 280.000 de contracte încheiate și doar unul din 10 contracte cu normă parțială a fost transformat în contract cu normă întreagă. Până la finele anului 2022, am avut 76.000 de contracte incetate cu normă parțială în învățământ, 38.000 de contracte cu normă parțială încetate în comerț, 26.000 în domeniul transporturilor, 26.000 în domeniul administrație și suport și peste 21.000 în domeniul HoReCa”, explică deputatul mureșan.

Adrian Giurgiu spune că efectele măsurilor adoptate în 2022 au continuat să se vadă și în acest an.

„Peste 19.000 de firme închise doar în primele 6 luni din 2023, cifră care nu a mai fost văzută de la criza din 2008 încoace. Așa arată începutul unui dezastru economic. Nu putem încă vorbi de colaps, dar dacă o dată la șase luni PSD și PNL impun taxe și impozite mai mari acolo vom ajunge”, spune deputatul USR.

Deputatul spune că USR a încercat să ia toate măsurile pentru ca aceste măsuri fiscale falimentare să nu ajungă să fie aplicate.

„Din păcate, CCR a respins, cu majoritate de voturi, sesizarea depusă de USR și Forța Dreptei pe legea prin care PSD și PNL cresc, din nou, taxele și impozitele românilor. I-au dat dreptate lui Ciolacu care vrea să-i sărăcească pe români. Am continuat și am depus moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, pionul PNL cu care Ciolacu duce România în faliment economic. Parlamentarii puterii l-au apărat pe ministru și moțiunea a picat. Nu ne vom opri, vom continua să căutăm soluții de modificare a Codului Fiscal prin care să aducem taxele la nivelul de dinaintea acestor măriri”, a conchis Adrian Giurgiu, deputat USR Mureș.

(Advertorial)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE