Semaforizare inteligentă în Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 5493 Vizualizări

Semaforizare inteligentă în Târgu Mureș

40 de intersecții din municipiul Târgu Mureș sunt incluse într-un proiect de management al traficului finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Acesta va asigura interconectarea inteligentă și monitorizarea video a intersecțiilor cu camere de supraveghere zi/ noapte, precum și optimizarea transportului public de călători la nivelul Târgu Mureșului.

În prezent, lucrările din cadrul proiectului de management al traficului – etapa I – sunt aproape de finalizare.

”Au fost montate aproape toate echipamentele – mai sunt câteva intersecții, la sfârșitul acestei luni vor avea montate toate corpurile, iar Dispeceratul de la Centrul de Comandă și Control Management Trafic va fi funcțional cel mai târziu în data de 15 decembrie 2023 și va gestiona primele 40 de intersecții integrate. Proiectul de management al traficului finanțat din fonduri europene POR 2014-2020 va asigura interconectarea inteligentă și monitorizarea video a intersecțiilor cu camere de supraveghere zi/noapte, precum și optimizarea transportului public de călători la nivelul Târgu Mureșului. În cadrul acestuia, s-au montat echipamente de monitorizare și control trafic – senzori viteză, module detecție numărătoare autovehicule/ monitorizare trafic, dispozitive de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare, instalații de semaforizare – și de asemenea dispozitive pentru accesibilizarea trecerilor de pietoni, inclusiv pentru persoane cu dizabilități locomotorii, vizuale și auditive”, a precizat Alexandru György, viceprimarul liberal al municipiului Târgu Mureș și coordonator al proiectului.

Potrivit informațiilor furnizate de către Alexandru György, ”proiectul este etapizat, până la “acoperirea” tuturor intersecțiilor din oraș”, iar pentru a doua etapă a acestuia ”se va asigura finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru încă 20 de intersecții, cu 45 de stații de încărcare.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Cineva sa le spuna acestor minți luminate ca stam de mai bine de 1 luna cu semafoarele acoperite de alea noi si este aproape imposibil sa vezi semaforul funcțional 🤦

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE