Luminiţa Odobescu, discurs despre situația din Israel și Fâșia Gaza, la Consiliul Afaceri Externe Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 230 Vizualizări

Luminiţa Odobescu, discurs despre situația din Israel și Fâșia Gaza, la Consiliul Afaceri Externe

Ministrul Luminiţa Odobescu a participat, luni, la reuniunea extraordinară a şefilor diplomaţiilor din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), care s-a desfăşurat prin video-conferinţă, context în care a vorbit despre situaţia din Israel şi Fâşia Gaza.

Potrivit MAE, acesta a fost singurul subiect de pe agenda reuniunii convocate de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politica de securitate, vicepreşedintele Comisiei Europene, Josep Borrell, în urma turneului efectuat de acesta în mai multe state din regiune.

Ministrul Afacerilor Externe a salutat demersurile diplomatice recente realizate de înalţii oficiali europeni în regiune, evidenţiind importanţa menţinerii unui dialog constant şi de substanţă cu partenerii regionali şi globali, în special cu SUA, pentru a evita riscul de escaladare a conflictului.

Totodată, s-a referit la situaţia umanitară gravă şi a informat cu privire la sprijinul umanitar trimis de România în Gaza, prin Egipt. În context, a reiterat condamnarea atacurilor teroriste ale Hamas, precum şi sprijinul ferm pentru dreptul Israelului la autoapărare, în linie cu dreptul internaţional umanitar.

De asemenea, Odobescu a pledat „pentru un rol activ al UE în susţinerea procesului politic pentru rezolvarea crizei şi pentru avansarea în direcţia soluţiei celor două state, singura garanţie pentru securitatea şi stabilitatea în regiune”.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE