Home / Business / Recul financiar pentru Mobex SA Târgu Mureș

Recul financiar pentru Mobex SA Târgu Mureș

Distribuie

Societatea Mobex SA Târgu Mureș a înregistrat un recul atât în privința cifrei de afaceri, cât și al profitului net obținut în primul semestru al exercițiului financiar 2023.

Potrivit Raportului Administratorilor la 30 iunie 2023, document făcut public pe pagina web a Bursei de Valori București, www.bvb.ro, în primele șase luni ale acestui an producătorul de mobilier din Târgu Mureș a derulat afaceri de 5.627.000 de lei (comparativ cu 7.844.000 de lei în aceeași perioadă a anului anterior) și a înregistrat o pierdere netă de 1.540.000 de lei (față de un profit net de 1.221.000 de lei în perioada similară a anului 2022).

”Producția fizică realizată în semestrul 1 al anului 2023 este de 1.101.000 euro, fiind cu 276.000 de euro mai mică decât producția semestrului I al anului 2022 (-20%). Cifra de afaceri a scăzut cu 28%, scăderea s-a înregistrat pe toate piețele de vânzare: export, livrări intracomunitare și intern. Urmare a creșterii costurilor de producție, materii prime, energie, manoperă, societatea a majorat prețurile de vânzare. Aceste majorări au avut ca efect scăderea vânzărilor sau chiar închiderea unor contracte de vânzare. Mobila nefiind o marfă de primă necesitate, din cauza creșterii prețurilor multe achiziții au fost amânate”, se menționează în documentul asumat de către Mihai George Meghea – președintele Consiliului de Administrație, ing. Daniel Egri – director general și ec. Alina Moldovan – director economic.

Conform site-ului www.bvb.ro, la data de 30 iunie 2023 societatea Mobex SA Târgu Mureș avea următoarea structură a acționariatului: Mihail Popescu (53,384%), Doru-Alin Plopeanu (25,452%), Emil Morariu (12,197%), persoane fizice (8,869%) și persoane juridice (0,097%).

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Noutăți despre cum se poate obține Viza pentru SUA

Distribuie Secția de American Corner a Bibliotecii Județene Mureș, localizată pe strada Primăriei, numărul 2, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.