Home / Sanatate / Mureșeanul Horațiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății

Mureșeanul Horațiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății

Distribuie

Medicul mureșean Horațiu Moldovan a fost numit vineri, 8 decembrie, în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Decizia a fost semnată de premierul României, Marcel Ciolacu, și publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 1107/8 decembrie 2023.

”La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Horaţiu-Remus Moldovan se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii”, se menționează în decizie.

Promotor al investițiilor mureșene din Sănătate

Contactat de cotidianul Zi de Zi, conf. dr. Horațiu Moldovan a precizat, în privința atribuțiilor sale, că acestea vor fi stabilite concret în urma unei discuții cu ministrul Sănătății.

”E o mare responsabilitate pentru că provin din Centrul Universitar Târgu Mureș, un centru universitar de tradiție, și lucrul acesta nu face decât să mă responsabilizeze o dată în plus, iar în egală măsură mă onorează și mă obligă, mai ales că e un moment foarte important pentru sistemul sanitar din România care se confruntă cu anumite provocări care vizează modernizarea sistemului sanitar românesc, implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență, aspecte care vor face parte din prioritățile mandatului care mi-a fost încredințat. Totodată, pe lângă responsabilitatea de la nivel național care îmi revine din această funcție sunt sigur că sunt așteptări și la nivel județean în ceea ce mă privește. Practic, ceea ce îmi propun, și sper să am sprijinul domnului ministru al Sănătății, este să fiu un promotor activ al supravegherii implementării proiectelor majore de sănătate din județul Mureș, și aici aș aminti Centrul de Arși, Institutul Inimii, și, desigur, toate celelalte proiecte pe care le au colegii care reprezintă sistemul sanitar din județul Mureș. Îmi doresc să fiu un sprijin pentru implementarea acestor proiecte importante pentru Sănătatea din județul Mureș”, a declarat pentru cotidianul Zi de Zi, conf. dr. Horațiu Moldovan.

Anterior numirii în funcția de secretar de stat, conf. dr. Horațiu Moldovan și-a desfășurat activitatea la Laboratorul de explorări funcționale din cadrul Spitalului Clinic Județean Urgență Târgu Mureș, unde a deținut calitatea de șef laborator. Totodată, dr. Horațiu Moldovan deține și funcția de conferențiar la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș unde predă mai multe discipline, dintre care amintim Medicina muncii, Radioprotecție și Toxicologie, precum și cea de secretar al Colegiul Medicilor din Județul Mureș.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU. Pasiunea pentru fotografie, sursă de venit pentru Ariana Sigmirean

Distribuie Nunți, botezuri, zile onomastice, absolviri fie ele de liceu sau facultate sunt momente importante …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.