Home / Sanatate / Două zile de testare gratuită HPV şi Babeş Papanicolaou în Brâncoveneşti

Două zile de testare gratuită HPV şi Babeş Papanicolaou în Brâncoveneşti

Distribuie

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 12 – 13 decembrie, în intervalul orar 9.00 – 15.00, la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din localitatea Brâncoveneşti, pentru testare gratuită HPV şi Babeş Papanicolaou.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, Regiunea Centru”, derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

”Invităm toate femeile cu vârsta între 24-64 de ani să profite de această oportunitate şi să participe la această acţiune, pentru a afla că sunt bine şi pentru a-şi oferi cinci ani de linişte. Un test de cinci minute pentru cinci ani de linişte! Screeningul cancerului de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Servicii gratuite

Potrivit sursei citate, ”cancerul de col uterin este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce”, iar în cadrul programului de screening ”femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.”

”Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt gratuite, fiind finanţate în cadrul proiectului. Femeile care nu ajung la caravană în această perioadă, se mai pot adresa pentru testare gratuită BP şi HPV, până în 29 decembrie 2023, la centrele de recoltare din unităţile sanitare publice sau din cadrul cabinetelor private de obstetrică-ginecologie. Lista centrelor de recoltare se regăseşte pe site-ul https://centruscreeningmures.ro/programari/”, a mai informat aceeași sursă.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/home.html )


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prof. Bogdan Rațiu despre rezultatele la Evaluarea Națională. “Nu vine sfârșitul lumii, e doar un examen, e doar un nivel la care noi am ajuns în acest moment”

Distribuie La simularea Evaluării Naționale 2024, mai mult de un sfert din elevi nu au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.