FOTO: Recunoaștere a excelenței, la Gala UMFST Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2533 Vizualizări

FOTO: Recunoaștere a excelenței, la Gala UMFST Târgu Mureș

Conducerea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a răsplătit joi, 14 decembrie, excelența în cercetare științifică, precum și rezultatele deosebite de la Concursul Național de Rezidențiat.

Premierea celor care duc mai departe cunoașterea prin obținerea unor rezultate excelente în cercetarea științifică a fost efectuată în cadrul tradiționalului eveniment Gala UMFST, găzduit și în acest an de Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș.

Excelență în cercetarea științifică

Diplomele de Excelență în cercetarea științifică au fost înmânate de către prof. univ. dr. Claudia Bănescu, prorector.

”Este un moment marcat de solemnitate, dar și de bucurie. Recunoașterea muncii unui cercetător este extraordinar de importantă, iar cercetarea după cum știm nu înseamnă doar inovație, ci și multă muncă, pasiune și perseverență. Această ceremonie nu este doar o recunoaștere a realizărilor individuale, ci și o sărbătoare a colaborării și a spiritului comunității ce stă la baza cercetării. Este o onoare să ne aflăm astăzi aici pentru a premia excelența în cercetare”, a afirmat prof. univ. dr. Claudia Bănescu.

În aplauzele audienței, au urcat pe scenă pentru a primi Diplomele de Excelență: prof. univ. dr. abil. Theodora Benedek (pentru factorul de impact acumulat cel mai mare în calitate de prim autor în anul calendaristic 2023 pentru domeniul Sănătate, categoria cadru didactic titular), prof. univ. dr. abil. Péter Ildikó (la domeniul Științe și Tehnologie) și asist. univ. dr. Flaviu Moldovan (la categoria Cadru didactic din universitate cu vârsta de până la 35 de ani).

Granturi de cercetare științifică

Următorul moment al ceremoniei l-a constituit prezentarea rezultatelor competiției interne de granturi de cercetare științifică, ediția 2023.

”Fiecare proiect reflectă nu doar competența științifică, ci și temeritatea de a aborda întrebări complexe și de a explora totodată necunoscutul”, a punctat prof. univ. dr. Claudia Bănescu.

La secțiunea ”Granturi colective, domeniul Sănătate”, au fost declarați câștigători: dr. Mircea Stoian, dr. Eliza Rusu și dr. Adrian Vasile Mureșan.

La secțiunea ”Granturi individuale, domeniul Sănătate”, au fost declarați câștigători: dr. Balla Beata, dr. Emil Arbănași, dr. Andreea Pricopie, dr. Ștefania Fodor, dr. Dan Cozac, dr. Simon-Szabó Zsuzsánna, dr. Teodora Radu, dr. Eugenia Corina Budin, drd. Oana Mosora, dr. Al Hussein Hussam și dr. Andreea Cozac-Szoke.

La secțiunea ”Granturi individuale, domeniul ”Științe și Tehnologie”, a fost declarată câștigătoare dr. Cristina Vereș.

Performerii examenului de Rezidențiat

Diplomele de Excelență pentru primii admiși la Concursul Național de Rezidențiat 2023 au fost înmânate de către prof. univ. dr. Oana Mărginean, prorector.

”Este o deosebită plăcere pentru mine să anunț în această seară premierea pentru cele mai bune rezultate obținute la examenul de Rezidențiat. Îi felicit din tot sufletul pe acești rezidenți, le doresc un drum presărat cu multe bucurii, succese, și o carieră pe măsură”, a transmis prof. univ. dr. Oana Mărginean.

Astfel, au fost răsplătiți cu aplauze și cu Diplome de Excelență: Bogdan-Marius Budianu (domeniul Medicină) și Barta Ágota-Noémi (domeniul Farmacie).

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE