Elevii din România, privați de dreptul la transport gratuit și burse de excelență. Ce spune Federația Națională a Părinților Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 173 Vizualizări

Elevii din România, privați de dreptul la transport gratuit și burse de excelență. Ce spune Federația Națională a Părinților

Federația Națională a Părinților face apel către Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu să deblocheze urgent atât acordarea decontului transportului cât și a burselor școlare. Solicitarea părinților vine după ce tot mai multe firme de transport în comun au anunțat că nu mai transportă elevi către școală, după ce Ministerul Educației, prin intermediul inspectoratele scolare, nu a achitat facturi pentru abonamentele gratuite pentru elevi pe primele 4 luni de școală din anul școlar 2023-2024.

Părinții sesizează Executivul cu privire la „o serie de probleme grave care afectează direct drepturile elevilor și buna desfășurare a procesului educațional”, potrivit edupedu.ro.

Elevii din România, privați de dreptul la transport gratuit

Deși legea prevede clar dreptul elevilor la abonamente gratuite de transport intra și interjudețean, constatăm cu îngrijorare că această prevedere legală nu este respectată de către autoritățile județene. Interese obscure între președinții de consilii județene și transportatori par a bloca inițierea licitațiilor sau contestarea lor la nesfârșit, după caz, astfel elevii fiind privați de dreptul la transport gratuit și generând nemulțumire în rândul părinților”, atrage atenția Federația Națională a Părinților.

Elevii olimpici nu și-au primit încă bursele de excelență

A doua problemă ridicată de organizație este legată de bursele de excelență pentru elevii olimpici internaționali, din unitățile de învățământ privat: „Cu toate că legea stipulează clar dreptul la bursă pentru toți elevii olimpici internaționali, constatăm cu surprindere că aceștia nu au primit încă bursele de excelență cuvenite, deși elevilor din sistemul public le-au fost achitate bursele pentru întreaga perioadă septembrie-decembrie. Este de neacceptat să fie neglijate performanțele acestor tineri talentați, situație ce poate conduce la descurajarea acestora în vederea obținerii performanței”, mai arată federația.

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE