Glorie memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 300 Vizualizări

Glorie memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989!

Cu prilejul Zilei Memoriei Victimelor Comunismului în România, Garnizoana Târgu Mureș în colaborare cu Primăria municipiului Târgu Mureș și Instituția Prefectului – Județul Mure joi, 21 decembrie, s-au comemorat eroii căzuți în timpul Revoluției de la 1989. Au avut loc ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori pentru a cinsti memoria eroilor martiri.

În programul evenimentului au fost cuprinse intonarea Imnului național, oficierea serviciului religios, alocuțiuni ale reprezentanților asociațiilor de revoluționari din Târgu Mureș, precum și depuneri de coroane de flori la Troița eroilor Revoluției. Ceremonia militară a fost asigurată de plutoane aparținând Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al Județului Mureș, precum și Inspectoratului de Jandarmi județean Mureș.

34 de ani de la momentul în care s-a strigat „Libertate”! Adrian Hidoș, Bodoni Sándor, Hegyi Lajos, Ilie Muntean, Pajka Károly și Tamás Ernő sunt eroii Târgu Mureșului, cei care și-au jertfit viața în decembrie 1989. Astăzi, în cinstea memoriei lor, li s-a adus un pios omagiu din partea Primăriei Municipiului Târgu Mureș, Instituției Prefectului – Județul Mureș şi a Garnizoanei Târgu Mureș la manifestarea desfășurată la Troița Eroilor Martiri. Mult respect şi prețuire pentru toți cei care şi-au jertfit viața pentru libertatea şi demnitatea națională”, au transmis autoritățile locale.

Acum 34 de ani, în județul Mureș, la evenimentele din decembrie 1989 și-au pierdut viața 21 de persoane, din care 6 la Târgu Mureș. Alți 21 de revoluționari au fost răniți și peste 70 au fost reținuți de miliție.

La inițiativa Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, la care s-au alăturat 43 de asociații și personalități prestigioase, 21 decembrie a fost declarată prin lege (Legea nr. 198/2011) Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România.

Onoare şi glorie memoriei eroilor martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989!

(L.P.)

Foto: Primăria Municipiului Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE