Sesizarea unui părinte. Nereguli la o școală din Luduș?! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2084 Vizualizări

Sesizarea unui părinte. Nereguli la o școală din Luduș?!

Conform sesizării înaintate autorităților media de către mama unei eleve care frecventează cursurile Școlii gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” din Luduș, eleviii claselor a I-a A și a I-a B sunt nevoiți să-și desfășoare cursurille într-un  spațiu neadecvat de învățare, improvizat din fostul atelier al școlii, separat de clădirea principală a unității de învățare. Potrivit informațiilor furnizate de Fekete Loredana Leona, mama elevei Șofron Ioana Ana Maria, în acest spațiu nu există grup sanitar, iar pentru efectuarea nevoilor fiziologice sau pentru simpla igienizare a mâinilor,  elevii trebuie să se deplaseze în clădiirea principală a școlii, care a fost recent renovată.  „E strigător la cer faptul că acești copii sunt nevoiți să stea patru ore la școală făra să se poată spăla pe mânuțe, să fie nevoiți să-și mănânce mâncarea nespălați pe mânuțe, să se abțină cât pot să nu meargă la baie pentru că nu se pot descurca cu geci groase de iarnă pe ei, că nu știu sau nu pot saracii să se îmbrace  și rămân cu hainele dezordonate, scoase din pantaloni, fiind obligați să iasă apoi în frig afară, să traverseze curtea ca să ajungă din nou în clădirea veche unde să roage învățătoarea să-i ajute să se îmbrace”, a precizat  Fekete Loredana Leona.

Pentru a face lumină în acest caz, am contactat directorul școlii gimnaziale în cauză, prof. Adela Hagău, pentru a-și oferi punctul de vedere față de acuzațiile  aduse.  „Într-adevăr, acești copii sunt într-o sală separată de clădirea școlii, dar sala aceasta este în imediata vecinătate a școlii. Există grup sanitar în corpul principal al școlii și este foarte aprooape, nu este o problemă în sensul acesta. Este o clădire în care a funcționat o sală festivă. Într-adevăr, școala noastră a fost inclusă într-un program de renovare cu fonduri europene, este o școală modernă, dotată cu toate echipamentele necesare, iar clădirea în care funcționează aceste două clase a  fost și ea renovată în cursul verii, deci întrunește toate condițiile igienico-sanitare, toatee condițiile neceesare desfășurării cursurilor”, a declarat aceasta pentru cotidianul Zi de zi.

Totodată, alte nereguli identificate de părintele reclamant sunt distanța semnificativă dintre sala de sport și școală, pe care copiii trebuie să o parcurgă pe jos, indiferent de condițiile meteo, pentru a efectua orele de  educație fizică, dar și faptul că, deși se efectuează cursuri de limbă străină,  elevii nu rămân cu nimic în urma acestor materii, fapt care ar fi cazuat de un potențial dezinteres al cadrelor didactice. “Problemele cu acesta școală sunt destule: orele de educație fizică ținute prin sala de sport a orașului, copiii fiind nevoiți să meargă îmbrăcați, transpirați, indiferent cum e vremea la o anumită distanță de la școală până la sala de sport și înapoi, se îmbolnăvesc mereu. Profesori de limba străină sunt plătiți pentru ore, dar copiii nu știu un cuvânt la limba respectivă pentru că nu-și dau niciun interes”, a adăugat reclamanta.

Replica directorului uniității de învățământ la această acuzație, a fost: “Permiteți-mi să nu fiu de acord cu această declarație pe care doamna a dat-o. Școala noastra este recunoscută pentru rezultatele pe care le avem la limba engleză și nu numai. Este o școală cu prestanță. Mi  se pare complet neîntemmeiată reclamația doamnei, mai ales cu privire la cursurile de limbă străină”.

M.R.

Sursa foto: depositphotos

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE