Sighișoara: Proiect de regenerare urbană a centrului istoric de peste 87 de milioane de lei Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 267 Vizualizări

Sighișoara: Proiect de regenerare urbană a centrului istoric de peste 87 de milioane de lei

Primăria Sighișoara a anunțat miercuri, 10 ianuarie, că s-a finalizat studiul de vezabilitate pentru Proiectul „Regenerare Urbană a centrului istoric al Sighișoarei – Patrimoniul Mondial UNESCO” și că va depune o cerere de finanțare europeană pentru acest proiect, prețul final estimat fiind de peste 87,3 milioane de lei.

Unul dintre proiectele pe care toţi locuitorii oraşului ni-l dorim şi de care se vorbeşte de mulţi ani este reamenajarea Pieţei Sigma şi a străzilor Morii şi Octavian Goga, dar şi a parcului central (toate situate la poalele Cetăţii Medievale, n.r.). A fost realizat studiul de fezabilitate pentru obiectivul investiţii Regenerare Urbană a centrului istoric al Sighişoarei, care a fost aprobat. Acum depunem proiectul pentru obţinerea de fonduri europene pentru a avea, în sfârşit, zona central bine amenajată”, a declarat primarul Sighișoarei, Iulian Sârbu, miercuri.

Ce prevede proiectul

Potrivit conducerii locale, proiectul prevede ca Piața Sigma să se transforme într-o piață multifuncțională pentru evenimente de interes public și că, de asemenea, vor fi reamenajate piața Octavian Goga și străzile Morii, respectiv Octavian Goga. Vor fi create spații pietonale și se va face o „reinterpretare într-o manieră contemporană a fondului istoric” pierdut în urma demolării de la sfârșitul anilor 1980, pe strada Morii, spune primarul orașului.

Primarul a mai precizat că „există un parteneriat între Primăria Sighișoara și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe diferite domenii de mobilitate, iar în acest sens a fost pregătit și proiectul pentru regenerarea urbană a centrului istoric al Sighișoarei”.

Totodată, edilul a mai subliniat că reamenajarea se va face conform realității istorice, proiectanții inspirându-se de la fostele curți ale locuințelor, însă vor fi și zone verzi și jocuri de apă de tip fântână cu jet din pardoseală, potrivit agerpres.ro.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Primăria Sighișoara

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE