Expoziție specială „Bijuteriile Reginei” la Palatul Cesianu-Racoviță Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

Expoziție specială „Bijuteriile Reginei” la Palatul Cesianu-Racoviță

Cu ocazia sărbătorii Micii Uniri în data de 24 ianuarie, Palatul Cesianu-Racoviță va organiza o expoziție intitulată „Bijuteriile Reginei”, o expoziție desfășurată în Galeriile Artmark din București, strada C. A. Rosetti, nr. 5, unde publicul va fi întâmpinat de piese deosebit de rare care au aparținut familiei regale și care valorează sute de mii de euro.

Vedeta evenimentului – broșa Fabergé

Vedeta evenimentului este o broșă Fabergé din aur și email, cu diamante, decorată cu monograma Reginei Maria. Se presupune că Regina a făcut cadou broșa în anii ei ca prințesă moștenitoare, iar monograma ar fi fost concepută chiar de ea, în aceeași perioadă. Bijuteria a avut, din 1900 până în 2019, când a fost adjudecată într-o licitație internațională, același proprietar, dintr-o familie daneză.

Broșă Fabergé

Se remarcă în mod deosebit și un ceas de buzunar, din aur de 18 k, realizat de Compania Longines și comercializat la București de magazinul Fraților Roller, cu diamante și rubine cu tătetură briliant, purtând de asemenea monograma Reginei Maria – este vorba despre o piesă deosebit de rară, care provine dintr-o colecție privată și care nu a mai participat niciodată la o licitație. De asemenea, remarcăm și o pană de scris – realizată din aur masiv, în două culori, roz și galben (pe care a fost aplicată crucea gamată a Reginei Maria, realizată din platină și pavată cu diamante). Pana cântărește 11,54 de grame, are o lungime de 19,5 cm și se păstrează într-o cutie de epocă a furnizorului casei regale „Cronometrul”.

Ceas de buzunar Longines

Vizitatorii pot admira, totodată, și o ramă de epocă, cu pietre prețioase, cu o fotografie ce poartă semnătura olografă a Reginei Maria. Se remarcă între exponate și un impozant pandantiv din aur, Crucea Regina Maria, decorată cu diamante și rubin (cca. 1920). Toate aceste exponate și multe altele valorează câteva sute de mii de euro.

Mic concurs pentru o hartă istorică

„În luna în care sărbătorim 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, Casa de Licitații A10 by Artmark îți oferă șansa de a începe o colecție de obiecte istorice cu un exemplar al hărții României Mari, imprimată la Institutul Cartografic Unirea, de la Brașov, în anul 1921.

Pot câștiga această hartă, expusă în perioada 23-31 ianuarie în galeria Palatului Cesianu-Racoviță, în cadrul expoziției „Bijuteriile Reginei”, cei care își fac un cont pe artmark.ro până la data de 30 ianuarie. Câștigătorul va fi anunțat la finalul zilei de 31 ianuarie”, a transmis Artmark.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 23-28 ianuarie.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE