Apel de exprimare a interesului în cadrul Programului Tranziție Justă 2021-2027 în județul Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 592 Vizualizări

Apel de exprimare a interesului în cadrul Programului Tranziție Justă 2021-2027 în județul Mureș

Consiliul Județean Mureș a lansat în data de 22 ianuarie 2024 un apel de exprimare a interesului în cadrul  Programului Tranziție Justă 2021-2027 (PTJ) în județul Mureș.

Apelul este dedicat întreprinderilor mari, respectiv IMM-urilor, pentru a realiza o analiză preliminară privind potențialul investițiilor din perspectiva demonstrării creării de noi locuri de muncă durabile în județul Mureș, precum și din cea a contribuției la procesul de tranziție către o economie a Uniunii neutră din punct de vedere climatic până în 2050 și la atingerea țintelor de mediu aferente.

Astfel, la nivelul județului Mureș s-a lansat și a fost publicat:

A.        Apelul pentru exprimarea interesului pentru investiții productive în întreprinderi mari

B.        Apelul pentru exprimarea interesului pentru investiții în activități de tip ETS care se încadrează sub plafoanele din Directiva 87/2003, cu modificările și completările ulterioare, în IMM

C.        Apelul pentru exprimarea interesului pentru investiții destinate reducerii substanțiale de emisii de gaze cu efect de seră în întreprinderi mari

Subliniem faptul că includerea unei propuneri în lista indicativă de investiții rezultată în urma acestui apel NU reprezintă un angajament de a finanța proiectul în cauză. Aceste investiții trebuie aprobate ca propuneri de a fi incluse în cadrul Planului Teritorial pentru Tranziție Justă – județul Mureș (PTTJ) și incluse în prealabil în PTTJ. Decizia de finanțare a proiectului în cadrul PTJ 2021-2027 poate fi emisă doar în situația îndeplinirii tuturor criteriilor de eligibilitate care vor fi prevăzute în Ghidul Solicitantului ce va fi ulterior lansat, inclusiv a prevederilor ajutoarelor de stat aplicabile, cu respectarea principiului DNSH și a Regulamentului 2139/2021.

Apelul este deschis pentru o perioadă de 15 zile lucrătoare, începând cu data de 22 ianuarie 2024. Data închiderii apelului este 12 februarie 2024. Anunțul, formularul de exprimare a interesului și procedura privind derularea apelului pot fi vizualizate pe pagina de internet a Consiliului Județean Mureș, secțiunea Programe și acțiuni/ Tranziția justă în județul Mureș. (https://ro.cjmures.ro/mecanismul-pentru-o-tranzitie-justa/).

(Comunicat de presă)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE