Județul Mureș. 17 unități școlare propuse pentru Programul național ”Masa sănătoasă” Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 2527 Vizualizări

Județul Mureș. 17 unități școlare propuse pentru Programul național ”Masa sănătoasă”

Începând cu anul școlar 2023-2024, la nivelul sistemului național de învățământ se derulează Programul național „Masă sănătoasă”, PNMS.

Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

”La nivelul județului Mureș, 17 unități școlare+4 unități de rezervă sunt propuse pentru a intra în Programul național „Masă sănătoasă, așteptăm aprobarea lor de la Ministerul Educației”, menționează prof. Camelia Irimie, inspector şcolar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație. Prin această inițiativă, elevii vor primi sprijin alimentar adaptat, contribuind la o alimentație sănătoasă prin furnizarea de mese calde sau pachete alimentare, cu o valoare zilnică de 15 lei/beneficiar

Finanțarea PNMS se asigură de la bugetul de stat din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București. Sumele prevăzute pot fi suplimentate din veniturile proprii ale bugetelor locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau din alte surse de finanțare, legal prevăzute, în două situații, respectiv stabilirea prin hotărâre a consiliului local a unei valori zilnice mai mari decât cea prevăzută în HG și creșterea, în perioada aplicării Programului național “Masă sănătoasă”, a numărului de elevi beneficiari din unitățile de învățământ.

Bugetul alocat pentru Programul Național „Masă sănătoasă” în anul 2024 este 1.139.400 mii lei, în beneficiul preșcolarilor și elevilor din maximum 1.000 de unități de învățământ preuniversitar de stat, așa cum este prevăzut în Ordonanța de urgență nr. 115/2023.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE