Bărbat din Ibănești, prins la furat de lemne Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 259 Vizualizări

Bărbat din Ibănești, prins la furat de lemne

Un bărbat din localitatea Ibănești, județul Mureș, a fost prins în flagrant în timp ce tăia ilegal arbori dintr-o pădure aflată pe raza localității. Acesta, împreună cu alți doi bărbați, ar fi sustras arbori din Fondul Forestier Național  în valoare de aproximativ 1980 de lei.

La data de 3 februarie a.c., în baza Planului de acțiune “Scutul Pădurii”, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Mureș – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în colaborare cu reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic Fancel, au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic. În cadrul acțiunii, aceștia au depistat în flagrant delict trei bărbați, în timp ce tăiau în scopul sustragerii arbori din Fondul Forestier Național administrat de Ocolul Silvic Fancel, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.980 de lei”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost reținut de polițiștii mureșeni pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, fiind ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile.

Astfel, în baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 42 de ani, din comuna Ibănești, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute și pedepsite de Codul silvic. Cel în cauză a fost condus sub escortă și predat Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș, în vederea executării măsurii”, a  adăugat acesta.

Amendat cu 4.000 de lei pentru transport ilegal de lemne

Totodată, în cadrul unei acțiuni rutiere, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din aceeași comună, în timp ce transporta 6 metri cubi de lemne, în mod ilegal. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 4.000 de lei, iar lemnul transportat i-a fost confiscat.

De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 3,9 mc material lemnos (lemn rotund) și un motoferăstrău mecanic. Tot în cadrul acțiunii, polițiștii au depistat în trafic un conducător auto, de 30 de ani, din comuna Ibănești, în timp ce transporta cantitatea de 6 mc material lemnos (lemn de foc), în lipsa documentelor legale de însoțire. Acesta a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 4.000 de lei, conform Legii 171/2010, întreaga cantitate de material lemnos fiind confiscată”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

(L.P.)

Sursă foto: IPJ Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE