Home / Administrație / S.O.S. pentru casa sculptorului Ion Vlasiu

S.O.S. pentru casa sculptorului Ion Vlasiu

Distribuie

Casa sculptorului Ion Vlasiu de la Bistra Mureșului poate fi salvată de la degradare și uitare, este anunțul postat de deputatul social democrat Dumitrița Gliga pe pagina personală de Facebook. La baza celor spuse de președintele PSD Mureș stau demersurile Consiliului Județean Mureș cu privire la reședința de vară de pe Valea Mureșului a renumitului artist plastic.

„Cu mare bucurie dau vestea că au început demersurile în vederea achiziționării de către Consiliul Județean Mureș a casei din localitatea Bistra Mureșului, În momentul de față casa este îngrijită, din respect pentru artist, de Paraschiva Cotruș, o localnică trecută de 80 de ani, de la care poți afla în detaliu povestea fiecărui obiect și aspecte din viața artistului, petrecută la Bistra. Susținem demersurile Consiliului Județean Mureș și sperăm să fie soluționate cu succes cât mai repede, pentru a salva și pune în valoare moștenirea culturală a artistului Ion Vlasiu, unde sculptorul, pictorul și scriitorul Ion Vlasiu a realizat o bună parte din operele sale”, a precizat deputatul Dumitrița Gliga.

Potrivit aceleiași postări aflăm că în reședința de la Bistra Mureșului se află importante mărturii ale artistului Ioan Vlasiu, de la documente la opere de artă. „În atelier au rămas sculpturi și manuscrise, așa cum le-a lăsat maestrul când a plecat la cele veșnice, în anul 1997: peste 100 de lucrări, inclusiv sculpturi din gips, piatră și lemn, precum și picture, oale din ceramică țărănească și oale confecționate din ceramică neagră de Deda, biblioteca artistului cu peste 100 de volume. Grădina este la fel de importantă pentru creația sa, găzduind trei ansambluri sculpturale remarcabile: „Cartea de piatră a proverbelor” (aleea cu pietre inscripționate cu 10 de proverbe populare), „În veșnicie” (locul de meditație cu pietre verticale) și pietrele plate, oferind vizitatorilor o experiență unică în mijlocul naturii și artei”, a precizat Dumitrița Gliga.

Sursă foto: Facebook Dumitrița Gliga

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Concurs pentru postul de director medical la un spital mureșean

Distribuie Spitalul Orăşenesc ”Dr.Valer Russu” Luduş organizează concurs pentru ocuparea unui post vacant de director …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.