Home / Social / Ce trebuie să știe părinții care pleacă la muncă în străinătate? Cum pot fi sancționați?

Ce trebuie să știe părinții care pleacă la muncă în străinătate? Cum pot fi sancționați?

Distribuie

Conducerea Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș a postat marți, 20 februarie,  un anunț pe pagina de Facebook a instituției privind obligațiile legislative pe care le au părinții care decid să plece la muncă în străinătate. Potrivit acestora, părintele care urmează să plece la muncă înafara țării are obligația de a înștiința reprezentanții DAS Târgu Mureș cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi țara. Această notificare trebuie să conțină, în mod obligatoriu, desemnarea unei persoane care se va ocupa de îngrijirea copilului/copiilor pe perioada lipsei părintelui.

Persoana desemnată spre a întreține copilul/copiii trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să facă parte din familia extinsă; să aibă minimum 18 ani; să îndeplinească condițiile materiale și garanțiile morale necesare creșterii și îngrijirii unui copil. Confirmarea persoanei în întreținerea căreia va rămâne copilul se efectuează de către instanța de tutelă (Judecătoria Târgu Mureș)  în conformitate cu prevederile locale.  Părintele trebuie să aducă o copie a hotărârii de delegare a autorității părintești la sediul DAS Târgu Mureș.

Nerespectarea acestor prevederi duce la sancționarea contravențională printr-o amendă în valoare de 500-1000 lei.

Mai multe detalii pot fi consultate accesând următorul link: https://dastgmures.ro/servicii-de-asistenta-sociala/protectia-copilului-si-a-familiei/protectia-copilului-cu-parinti-plecati-la-munca-in-strainatate/.

M.R.

Sursa foto: DAS Târgu Mureș

 

De asemenea, verificati

VIDEO- Berzele din Dumbrăvioara, monitorizate live printr-o nouă cameră web

Distribuie S-au reluat transmisiunile live din cuibul de berze din comuna mureșeană Dumbrăvioara, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.