Ce trebuie să știe părinții care pleacă la muncă în străinătate? Cum pot fi sancționați? Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

Ce trebuie să știe părinții care pleacă la muncă în străinătate? Cum pot fi sancționați?

Conducerea Direcției de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș a postat marți, 20 februarie,  un anunț pe pagina de Facebook a instituției privind obligațiile legislative pe care le au părinții care decid să plece la muncă în străinătate. Potrivit acestora, părintele care urmează să plece la muncă înafara țării are obligația de a înștiința reprezentanții DAS Târgu Mureș cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi țara. Această notificare trebuie să conțină, în mod obligatoriu, desemnarea unei persoane care se va ocupa de îngrijirea copilului/copiilor pe perioada lipsei părintelui.

Persoana desemnată spre a întreține copilul/copiii trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să facă parte din familia extinsă; să aibă minimum 18 ani; să îndeplinească condițiile materiale și garanțiile morale necesare creșterii și îngrijirii unui copil. Confirmarea persoanei în întreținerea căreia va rămâne copilul se efectuează de către instanța de tutelă (Judecătoria Târgu Mureș)  în conformitate cu prevederile locale.  Părintele trebuie să aducă o copie a hotărârii de delegare a autorității părintești la sediul DAS Târgu Mureș.

Nerespectarea acestor prevederi duce la sancționarea contravențională printr-o amendă în valoare de 500-1000 lei.

Mai multe detalii pot fi consultate accesând următorul link: https://dastgmures.ro/servicii-de-asistenta-sociala/protectia-copilului-si-a-familiei/protectia-copilului-cu-parinti-plecati-la-munca-in-strainatate/.

M.R.

Sursa foto: DAS Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE