Naționala feminină, în primele opt echipe la Mondiale Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 100 Vizualizări

Naționala feminină, în primele opt echipe la Mondiale

Naționala feminină de senioare s-a clasat printre primele 8 echipe ale Campionatului Mondial de Tenis de Masă din Coreea de Sud, un parcurs care a adus o binemeritată calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Seria fantastică de cinci victorii consecutive s-a încheiat astăzi, în competiția care a reunit cele mai puternice echipe ale lumii. Tricolorele au cedat sfertul de finală disputat în Busan contra Japoniei, cu scorul de 3-0, după o întâlnire la cel mai înalt nivel.

„Contra vicecampioanei olimpice și mondiale, România a început la masa de joc cu Bernadette Szocs, protagonista unui meci de top, care a încântat printr-un ritm alert și cu lovituri spectaculoase, dar pe care tricolora l-a pierdut la limită. Andreea Dragoman a surprins-o apoi pe cea mai bine clasată niponă la nivel mondial, înainte de revenirea adversarei, în timp ce Elizabeta Samara a avut o misiune la fel de grea la masa de joc, în disputa care a stabilit rezultatul final”, se precizează pe pagina Federației Române de Tenis de Masă.

Potrivit aceleiași surse, meciul dintre România și Japonia care s-a încheiat cu scorul de 0-3 în sferturile de finală ale Campionatului Mondial pe echipe, arată astfel:

Bernadette Szocs (#12) – Mima Ito (#14): 2-3 (11-9, 5-11, 7-11, 11-6, 9-11)

Andreea Dragoman (#59) – Hina Hayata (#5): 1-3 (11-8, 4-11, 4-11, 5-11)

Elizabeta Samara (#31) – Miu Hirano (#18): 0-3 (7-11, 7-11, 6-11)

Pe parcursul competiției, România a obținut victorii în fața următoarelor echipe: Suedia cu scorul de 3-0, Canada cu scorul de 3-0, Singapore cu scorul de 3-1, Serbia cu scorul de 3-1 și Egipt cu scorul de 3-0.

Totodată, lotul feminin care a adus toate aceste victorii pentru România este format din mureșeanca Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia și antrenorii Viorel Filimon și Mihaela Șteff.

Diana CĂRBUREAN

Sursa foto: Facebook/ Federația Română de Tenis de Masă

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE