Finanțări aprobate pentru Festivalurile Văii Mureșului și Văii Gurghiului Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 354 Vizualizări

Finanțări aprobate pentru Festivalurile Văii Mureșului și Văii Gurghiului

Plenul Consiliului Județean Mureș a aprobat marți, 27 februarie, într-o ședință extraordinară de lucru, finanțarea Festivalurilor Văii Mureșului și Văii Gurghiului cu suma totală de 150.000 de lei. Cele două evenimente fac parte dintr-un program de activități culturale și sociale de interes public județean organizate de diverse ONG-uri și (co)finanțate de Consiliul Județean Mureș în decursul anului 2024.

Festivalul Văii Mureșului va fi organizat în luna august 2024 de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Valea Mureșului”, se va desfășura în Lunca Bradului – Deda și va beneficia de o finanțare de 75.000 de lei de la bugetul Județului Mureș.

”Obiectivul principal al proiectului constă în sensibilizarea publicului privind obiectivele de patrimoniu existente pe teritoriu microregiunii și conservarea patrimoniului imaterial și material ca un mijloc important de consolidarea a legăturilor cu lumea satului. Principalele activități propuse: Târgul produselor meșteșugărești cu participarea artizanilor/ meșteșugarilor/ producătorilor de produse agricole locale, care are scopul de a promova turismul local, a produselor tradiționale locale, a meșteșugurilor tradiționale și nu în ultimul rând a artei populare; Seri de spectacole cultural-artistice – teatru, dansuri și muzică valoroase atât din punct de vedere artistic cât și din punct de vedere al ținutei artistice și al diversității stilistice abordând toate genurile muzicale; Parada patrimoniului cultural – patrimoniu cultural imaterial – patrimoniu etnografic care constă în jocuri populare pentru copii și adulți – patrimoniu de dansuri populare”, se menționează în descrierea evenimentului.

Festivalul Văii Gurghiului va fi organizat în luna august 2024 de către Asociația Comunităților Văii Gurghiului, se va desfășura pe Platoul ”La Fâncel” din Ibănești și va beneficia de o finanțare de 75.000 de lei din bugetul Consiliului Județean Mureș.

”Obiectivul principal al proiectului constă în sensibilizarea publicului privind obiectivele de patrimoniu existente pe teritoriu microregiunii și conservarea patrimoniului immaterial și material ca un mijloc important de consolidarea a legăturilor cu lumea satului. Principalele activități propuse: Târgul produselor meșteșugărești cu participarea artizanilor/ meșteșugarilor/ producătorilor de produse agricole locale, care are scopul de a promova și valorifica potențialul deosebit al zonei, prin turismul local, produsele tradiționale locale, meșteșugurile tradiționale și, nu în ultimul rând, arta populară. Se vor organiza seri de spectacole cultural-artistice cu teatru, dansuri și muzică valoroase atat din punct de vedere artistic cât și din punct de vedere al ținutei artistice și al diversității stilistice abordând toate genurile muzicale, respectiv o parada patrimoiului cultural imaterial – patrimoniu etnografic care constă în jocuri populare pentru copii și adulți”, se mențioenază în descrierea festivalului care în acest an va avea tema ”Promovarea valorilor culturale și susținerea turismului din Valea Gurghiului.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE