Home / Cultură / Finanțări aprobate pentru Festivalurile Văii Mureșului și Văii Gurghiului

Finanțări aprobate pentru Festivalurile Văii Mureșului și Văii Gurghiului

Distribuie

Plenul Consiliului Județean Mureș a aprobat marți, 27 februarie, într-o ședință extraordinară de lucru, finanțarea Festivalurilor Văii Mureșului și Văii Gurghiului cu suma totală de 150.000 de lei. Cele două evenimente fac parte dintr-un program de activități culturale și sociale de interes public județean organizate de diverse ONG-uri și (co)finanțate de Consiliul Județean Mureș în decursul anului 2024.

Festivalul Văii Mureșului va fi organizat în luna august 2024 de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Valea Mureșului”, se va desfășura în Lunca Bradului – Deda și va beneficia de o finanțare de 75.000 de lei de la bugetul Județului Mureș.

”Obiectivul principal al proiectului constă în sensibilizarea publicului privind obiectivele de patrimoniu existente pe teritoriu microregiunii și conservarea patrimoniului imaterial și material ca un mijloc important de consolidarea a legăturilor cu lumea satului. Principalele activități propuse: Târgul produselor meșteșugărești cu participarea artizanilor/ meșteșugarilor/ producătorilor de produse agricole locale, care are scopul de a promova turismul local, a produselor tradiționale locale, a meșteșugurilor tradiționale și nu în ultimul rând a artei populare; Seri de spectacole cultural-artistice – teatru, dansuri și muzică valoroase atât din punct de vedere artistic cât și din punct de vedere al ținutei artistice și al diversității stilistice abordând toate genurile muzicale; Parada patrimoniului cultural – patrimoniu cultural imaterial – patrimoniu etnografic care constă în jocuri populare pentru copii și adulți – patrimoniu de dansuri populare”, se menționează în descrierea evenimentului.

Festivalul Văii Gurghiului va fi organizat în luna august 2024 de către Asociația Comunităților Văii Gurghiului, se va desfășura pe Platoul ”La Fâncel” din Ibănești și va beneficia de o finanțare de 75.000 de lei din bugetul Consiliului Județean Mureș.

”Obiectivul principal al proiectului constă în sensibilizarea publicului privind obiectivele de patrimoniu existente pe teritoriu microregiunii și conservarea patrimoniului immaterial și material ca un mijloc important de consolidarea a legăturilor cu lumea satului. Principalele activități propuse: Târgul produselor meșteșugărești cu participarea artizanilor/ meșteșugarilor/ producătorilor de produse agricole locale, care are scopul de a promova și valorifica potențialul deosebit al zonei, prin turismul local, produsele tradiționale locale, meșteșugurile tradiționale și, nu în ultimul rând, arta populară. Se vor organiza seri de spectacole cultural-artistice cu teatru, dansuri și muzică valoroase atat din punct de vedere artistic cât și din punct de vedere al ținutei artistice și al diversității stilistice abordând toate genurile muzicale, respectiv o parada patrimoiului cultural imaterial – patrimoniu etnografic care constă în jocuri populare pentru copii și adulți”, se mențioenază în descrierea festivalului care în acest an va avea tema ”Promovarea valorilor culturale și susținerea turismului din Valea Gurghiului.”

Alex TOTH

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: Noi imagini cu șantierul de la Patinoarul artificial din Târgu Mureș

Distribuie Thomas Moldovan, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport (ANS), a verificat vineri, 12 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.