Home / Cultură / FOTO: Ozana Barabancea, concert la Târgu Mureș

FOTO: Ozana Barabancea, concert la Târgu Mureș

Distribuie

Cunoscuta cântăreață și vedetă de televiziune Ozana Barabancea a urcat, în urmă cu câteva zile, pentru prima oară, în calitate de solistă și textier, pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureș.

Concertul a fost susținut în onoarea zilei Naționale a Culturii, iar pe scenă alături de vedeta de televiziunea au urcat Filarmonica de Stat Târgu Mureș și elevi ai Colegiului Național de Arte sub bagheta dirijorului Adrian Vinars. În sală s-a creat o atmosferă extraordinară, publicul s-a emoționat, a zâmbit, iar unii spectatori chiar au plâns de emoție.

“Din prima secundă de când a început muzica am simțit o emoție aparte, nu o pot descrie în cuvinte, vocea, interpretarea, prezența scenică toate au mers mână în mână. Cei de pe scenă emanau ceva, o emoție greu de descris în cuvinte, nu am simțit nevoia să mă ridic de pe scaun sau să am nevoie de o pauză. Aș fi pus pauză timpului și aș fi stat acolo cât de mult posibil să pot asculta muzica. Aș recomanda oricui dacă are ocazia să vină la un asemenea concert să poată simții aceleași sentimente pe care le-am avut și eu”, a declarat Maria Furnea, spectatoare.

Ozana Barbancea este artist liric la Opera Națională din București de peste 35 de ani și masterandă a Universității Naționale de Muzică București la Stilistică dirijorală, studio cor și studiu orchestră. A studiat pianul de la vârsta de 7 ani la școala de muzică. A absolvit Universitatea Pitești, Facultatea de Teologie – secția Pedagogie muzicală și în 2018 și-a creat propria orchestră numită “Lumini Sonore”. Aceasta a venit pentru prima oară pe scena Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș pentru a susține un concert cu un repertoriu dedicat special poetului Mihai Eminescu.

“Publicul din Târgu Mureș a fost foarte receptiv, cu ochii mari, nu se aștepta nimeni la un asemenea repertoriu, dar sunt convinsă că le-a plăcut deoarece mi-au spus câțiva din public că au plâns. Pesemne că le-a plăcut și că i-a emoționat. Am dedicat acest concert poetului nostru național Mihai Eminescu, pe numele său original Mihail Eminovici, iar pentru că el a fost un patriot, evident că și eu am cules piese patriotice și pentru că toate piesele sunt pop-simfonice au o viziune nouă dar păstrează nota aceea de sobrietate, solemnitate și adevăr. Nu am mai fost în calitate de muzician până acum în Târgu Mureș, am mai fost doar în trecut pe aceeași scenă doar că am fost în calitate de actriță în cadrul unui spectacol de teatru în care joc de cinci ani, în care am într-adevăr am cântat, dar a fost doar o singură piesă pe care o puteți găsi în repertoriul din această seară. Îmi doresc să revin în Târgu Mureș cu toată dragostea din lume și sper să găsesc un public la fel, poate chiar mai frumos decât cel din seara aceasta”, a declarat Ozana Barabancea.

Adrian MURARIU

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ziua Internațională a Rromilor, sărbătorită la DAS Târgu Mureș

Distribuie Prilejuit de Ziua Internațională a Romilor, Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.