Home / Cultură / Omagiu lui Ilie Frandăș

Omagiu lui Ilie Frandăș

Distribuie

Biblioteca Municipală ”Petru Maior” din Reghin va găzdui marți, 27 februarie, un eveniment cu totul special dedicat memoriei celui care a fost Ilie Frandăș. Începând cu ora 17.00, cei care l-au cunoscut pe regretatul Ilie Frandăș precum și iubitorii de tradiții, de poezie, de folclor sunt așteptați la biblioteca reghineană pentru a asista la un eveniment complex, la loc de cinste fiind lansarea cărții intitulate ”File din poezia dragostei și a nunții” scrisă de regretatul Ilie Frandăș.

„Cuvintele sunt prea puține pentru a descrie omul Ilie Frandăș, cel care a trăit folclorul și tradiția prin fiecare celulă a să. O viață întreagă i-a dedicat-o cercetării tradițiilor și obiceiurilor populare din întreg arealul mureșean, dar a avut mereu la inima Valea Gurghiului, locul în care a văzut lumina vieții și a intrat în contact cu obiceiurile locului, care i-au devenit călăuză în cunoaterea și aprofundarea sufletelor care au trăit pe aceste meleaguri. Iar mai apoi, Valea Mureșului Superior, cea căreia i-a dedicat ultima să scriere din timpul vieții, ”Valea Mureului Superior – File de cronică”, un document complex care le oferă celor ce vor urmă date concrete cu privire la viață istorică, socială, economicai culturală de până acum”, a precizat jurnalista Alexandra Cotoi, în prefața volumului ”File din poezia dragostei și a nunții”.

(A.Z.)

 

De asemenea, verificati

VIDEO. Premiera spectacolului GGWorld

Distribuie Teatrul pentru Copii și tineret Ariel din Târgu Mureș va găzdui joi, 18 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.