Moment aniversar pentru Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din Reghin Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 294 Vizualizări

Moment aniversar pentru Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din Reghin

Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din municipiul Reghin a marcat împlinirea a 28 de ani  de activitate printr-un moment festiv desfășurat joi, 29 februarie. Meritul principal îi revine prof. Floarea Selăgean, președinte executiv al asociației a cărui activitate a debutat pe 1 martie 1996 ca Filială a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române, iar din data de 1 septembrie 2005 a dobândit personalitate juridică.

„Bucuria clipelor festive a debutat cu slujba de Te Deum, precum și o slujbă de pomenire a membrelor asociației trecute în veșnicie. Prin grija părintelui protopop Valentin Vârva, președinta asociației a înmânat din partea protopopiatului Reghin o diplomă de recunoștință fiecărei membre și voluntare, pentru implicarea în diversele activități și pentru rezultatele pastoral-misionare deosebite ale acestora. Membrele asociației au împărtășit în cadrul acestui eveniment pentru câteva clipe bucuria de a dărui, prin bilanțul și diversitatea acțiunilor desfășurate până în prezent. La final, membrele asociației și voluntarii implicați au luat parte la o agapă frățească”, a precizat părintele Vasile Valentin Gherman, părintele coordonator al Asociației.

Implicarea membrilor Asociației Femeilor Creștine Ortodoxe din municipiul Reghin în comunitate este una binecunoscută pentru reghineni și nu numai, la loc de cinste fiind voluntariatul oferit de către cadrele didactice prin programul „Meditații gratuite pentru BAC – 2024”.

„Timpul slujirii în cadrul asociației din punct de vedere social redescoperă fiecărei voluntare valoarea demnității umane în duhul Evangheliei, iar cei suferinzi sau aflați în diverse situații deosebite pot deveni prilej de părtășie cu Hristos – Samarineanul milostiv. În acest sens vârstnicii, bolnavii, persoanele fără adăpost, cazurile sociale de la maternitatea Reghin, familiile numeroase, văduvele și orfanii pot avea un sprijin prin programele pe care asociația le inițiază. Întâlnirile duhovnicești, evenimentele culturale, pelerinajele, diversele ateliere și voluntariatul oferit de către cadrele didactice prin programul „Meditații gratuite pentru BAC – 2024” descoperă o sferă largă de realizări pe diferite paliere de activitate și oferă șansa fiecărui suflet implicat să fie părtaș iubirii milostive a lui Dumnezeu, iar pe semenul nostru să îl recunoaștem ca frate și chip hristic al veșniciei”, a subliniat părintele Vasile Valentin Gherman.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE