Incendii de vegetație în județul Mureș, în ultimele trei zile. Pompierii atrag atenția localnicilor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 303 Vizualizări

Incendii de vegetație în județul Mureș, în ultimele trei zile. Pompierii atrag atenția localnicilor

Weekendul trecut a fost o perioadă de foc pentru salvatorii mureșeni, după ce au intervenit la mai multe incendii în întreg județul Mureș. De vineri, 1 martie, până luni dimineața, 4 martie, pompierii mureșeni au fost chemați să intervină la 18 incendii, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș.

Două din 18 incendii care au avut loc în weekendul trecut s-au manifestat la nivelul unor locuințe, în timp ce restul de 16 s-au manifestat pe terenurile agricole, focare aprinse și lăsate nesupravegheate de către localnicii care urmau să își curețe prin ardere terenurile.

Incendii masive pe trei terenuri agricole din județ

Doar în cursul serii de duminică, 3 martie, mai multe detașamente de pompieri au fost solicitate să se deplaseze cu  autospeciale de stingere cu apă și spumă la Reghin, zonă în care au ars aproximativ cinci hectare de vegetație uscată, ulterior fiind solicitați pe strada Lăcrămioarei, la ieșire din municipiul Sighișoara, acolo unde ardea o fâșie de teren aflată în imediata apropiere a șoselei, urmând ca pompierii să fie chemați la stingerea flăcărilor izbucnite în localitatea Petelea, tot pe un teren agricol.

Reprezentanții ISU atrag atenția că arderea miriștilor este strict interzisă, constituie contravenție și se sancționează cu amendă în cuantum de 2.500 de lei. De asemenea, Garda Națională de Mediu poate sancționa persoanele fizice cu amendă cuprinsă între 7.500 lei la 15.000 lei, iar persoanele juridice cu 50.000 lei la 100.000 lei.

ISU Mureș precizează că incendiile de vegetație uscată reprezintă una dintre cele mai mari amenințări pentru mediul înconjurător, dar și pentru comunitate, deoarece pot produce pagube economice semnificative, și chiar pierderi de vieți.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE