Prefectul Ciprian Dobre, o nouă vizită de lucru pe șantierul Magistralei Apă pe Câmpie Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3036 Vizualizări

Prefectul Ciprian Dobre, o nouă vizită de lucru pe șantierul Magistralei Apă pe Câmpie

Prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, a vizitat șantierul proiectului de introducere a apei potabile pe câmpie, pe data de 1 martie. Ciprian Dobre a discutat din nou cu echipele firmelor constructoare, după vizita de lucru efectuată în luna octombrie 2023.

“Luna decembrie a anului trecut a adus finalizarea lucrărilor la aducțiunea principală de apă pe Câmpie, Luduș – Grebenișu de Câmpie. Stadiul de execuție al aducțiunii principale este de 100%, în această perioadă fiind în derulare efectuarea lucrărilor pe sistemele de alimentare cu apă din comunele Șăulia, Miheșu de Câmpie, Tăureni, Zau de Câmpie și Sânger, dar și contractul care vizează efectuarea lucrărilor la gospodăria de apă și rețeaua de distribuție Grebenișu de Câmpie”, a menționat prefectul Ciprian Dobre.

Magistrala Apă pe Câmpie asigură apă potabilă la cele mai înalte standarde, din sursă sigură, pentru un număr de peste 10.000 de locuitori din localitățile Miheșu de Câmpie, Sânger, Șăuila, Tăureni, Zau de Câmpie și Grebenișu de Câmpie.

“M-am întâlnit cu o parte din echipele care implementează cele două contracte, ambele lucrări au un stadiu de execuție de peste 50%, fiind nevoie în continuare de o mobilizare susținută. De ani întregi, Magistrala Apă pe Câmpie este principala așteptare a mureșenilor din această zonă a județului. O apă potabilă de calitate, din sursă sigură, trebuie să reprezinte un fapt, o dovadă de normalitate în toate zonele județului nostru”, a mai menționat Ciprian Dobre.

Contractul de finanțare pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș – Zona Luduș – Grebenișu de Câmpie a fost semnat în luna martie de Guvernul României condus la acea vreme de Nicolae Ciucă.

Cele trei contracte componente ale proiectului vizează aducțiunea principală: conductă de aducțiune Luduș – Grebenișu de Câmpie, cu o valoare de 38,5 milioane lei, constructorul fiind SC Aqua Serv Cluj SRL. Al doilea contract prevede efectuarea lucrărilor pe sistemele de alimentare cu apă din comunele Șăulia, Miheșu de Câmpie, Tăureni, Zau de Câmpie și Sânger, cu o valoare de 28,2 milioane lei, câștigat de asocierea Construct Mapcom SRL și Urban Construct Transilvania SRL. Al treilea contract vizează efectuarea lucrărilor la gospodăria de apă și rețeaua de distribuție Grebenișu de Câmpie, cu o valoare de aproape 20 milioane lei, contractul fiind câștigat de asocierea Las Prom SRL (Leader), Montrepcom SRL și Geiger Transilvania SRL.

(Advertorial)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE