Home / Administratie / Un nou proiect, estimat la 20 de milioane de lei, prinde contur la Luduș

Un nou proiect, estimat la 20 de milioane de lei, prinde contur la Luduș

Distribuie

Aleșii locali ai orașului Luduș au aprobat, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru care a avut loc în data de 27 februarie, nota conceptuală pentru obiectivul de investiție ”Extindere, reabilitare și modernizare imobil cu destinația de Centru multifuncțional”.

Proiectul vizează extinderea, reabilitarea și modernizarea unui imobil în care funcționa Casa de Cultură, în prezent nefuncțional, situat în Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 26 din Luduș, pentru activități socio-culturale, cultural-educative și recreative.

”Imobilul va avea: o sală de spectacole de genul teatru, muzică, balet și filme, o sală de conferințe unde pot fi organizate activități de educație non-formală și informală, lansări de care, conferințe, sală de repetiții pentru instrumente diverse, unde pot fi organizate și expoziții de artă, pictură, sculptură, etc., tabere de creație, ateliere cu diferite tematici – tradiții, gastronomie, o sală de protocol, o sală cu destinația muzeu, spații tehnico-administrative, în etajarea propusă se va muta biblioteca orașului și se va crea un spațiu pentru lectură”, a precizat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș.

Totodată, Cristian Moldovan a mai precizat că ”în orașul Luduș funcționează două cămine culturale, în două cartiere de la periferie, însă acestea au o dimensiune redusă și nu acoperă necesarul identificat la nivel de comunitate”, respectiv că ”cheltuielile necesare realizării obiectivului de investiții sunt estimate la 20 de milioane de lei.”

Principala sursă de finanțare nerambursabilă pentru acest proiect identificată de către conducerea Primăriei Orașului Luduș este Programul Regiunea Centru 2021-2027.

Alex TOTH

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Noua parcare de la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, la un vot de aprobare!

Distribuie Aleșii județeni vor decide luni, 15 aprilie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.