Programul complet al Festivalului Filmului Francez, ediția 28 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 100 Vizualizări

Programul complet al Festivalului Filmului Francez, ediția 28

Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Filmului Francez va avea loc în perioada 28-31 martie în Sala multimedia a Muzeului Județean Mureș- Secția de Istorie, evenimentul fiind organizat, la nivel local, de Muzeul Județean Mureș, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș, la inițiativa Institutlui Cultura Francez, care celebrează anul acesta 100 de ani de existență.

Tema generală a festivalului în acest an este Vertiges – vertijul și variațiile sale în cinema. Epoca noastră este marcată de o accelerare continuă, de schimbare și de o pierdere a echilibrului, semne specifice vertijului.  –  Oare trebuie să se schimbe totul ca să nu se schimbe nimic? Sau se schimbă oare totul cu adevărat? Și dacă mâine e deja aici, ce ne poate spune cinemaul despre aceste schimbări?  –  Publicul este invitat să se cufunde într-un program uluitor, care își manifestă susținerea pentru cinematografia de gen, în special, și celebrează propunerile cinematografice alternative și provocatoare”, au arătat organizatorii evenimentului.

Anul acesta, una dintre noutățile festivalului va fi secțiunea Mauvai genres, în cadrul căreia publicul va putea viziona filmul „Vincent doit mourir de Stéphan Castang”, selectat în Semaine de la Critique la Festivalul de Film de la Cannes din 2023, în care este prezentată povestea lui Vincent, un bărbat care este atacat în mod repetat și fără motiv de persoane care încearcă să îl ucidă. În cadrul secțiunii Panorama, vor fi prezentate filmele: „Le livre des solutions”, „Cronique d’une laisone passagere” și „Une Année Difficile”, de Eric Toledano și Olivier Nakache.

Programul evenimentului:

Joi, 28 martie / 19:00 / PANORAMA

UNE ANNÉE DIFFICILE

Olivier Nakache, Eric Toledano

(1h58)

Vineri, 29 martie / 19:00 / MAUVAIS GENRES

VINCENT DOIT MOURIR

Stéphan Castang

(1h48) +15

Sâmbătă, 30 martie / 19:00 / PANORAMA

LE LIVRE DES SOLUTIONS

Michel Gondry

(1h42)

Duminică, 31 martie / 19:00 / PANORAMA

CHRONIQUE D’UNE LIAISON PASSAGÈRE

Emmanuel Mouret

(1h40)

M.R.

Sursa foto: Muzeul Județean Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE