Complex turistic cu cabane și centru Spa, în pregătire la Sovata Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4992 Vizualizări

Complex turistic cu cabane și centru Spa, în pregătire la Sovata

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul ”Construire şi dotare complex turistic”, propus a fi amplasat în orașul Sovata, strada Stâna de Vale fără număr, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în luna martie 2024, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține SC LDM Prest SRL Cluj Napoca și prevede: ”Lucrările proiectate se vor situa pe o parcelă din localitatea Sovata, strada Stâna de Vale fără număr, identificată cu C.F. nr. 55983 după cum urmează: șase cabane tip A Frame având o suprafaţă desfășurată de 109 de metri pătrați și o suprafaţă utilă de 91,88 de metri pătrați; o clădire având o suprafaţă utilă de 60 de metri pătrați având o destinaţie de Spa, care va fi dotată cu o saună și un jacuzzi; o clădire numită Pavilion, imaginea complexului, având o suprafaţă desfășurată de 514,75 de metri pătrați și o suprafaţă utilă de 381 de metri pătrați, aici va fi un spaţiu de servicii, dotat cu recepţie semi activă, toalete, un spaţiu de citit, o chicinetă, un spaţiu de jocuri – masă de biliard, ping-pong, etc. și un spaţiu de luat masa.”

În același document se mai menționează că toate construcţiile ”vor avea fundaţii de beton continue”, structura acestora ”va fi din metal”, iar izolaţia ”va fi spumă termoizolatoare”.

”Proiectul prevede, de asemenea, realizarea de alei printre cabane și o parcare cu suprafaţa de 270,5 de metri pătrați, care va fi construită cu pavaj. Restul suprafeţei de 2.710,2 de metri pătrați va fi amenajată ca spaţiu verde, în care se vor amplasa jardiniere, diverși arbuști ornamentali, un mic spaţiu de gazon. Obiectivul se va racorda la reţelele de utilităţi existente în zonă – alimentare cu apă, canalizare, energie eletrică. Încălzirea spaţiilor se va realiza electric”, mai informează aceeași sursă.

Alex TOTH

Foto: https://www.freepik.com/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE