Street Music Festival revine la Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2083 Vizualizări

Street Music Festival revine la Târgu Mureș

Ediția din acest an a Street Music Festival Mureș, eveniment organizat de către Asociatia ”Euro Media Advertising” se va desfășura la Târgu Mureș, în perioada 9-11 august, și va beneficia de o finanțare în valoare de 80.000 de lei de la bugetul Consiliului Județean Mureș.

Potrivit descrierii evenimentului, proiectul ”implică promovarea județului Mureș printr-un eveniment cultural de rang international.”

”Festivalul muzicii de stradă este un proiect cultural care aduce beneficii clare și măsurabile județului prin atragerea turiștilor, a potențialilor consumatori de cultură, de produse și servicii în județul Mureș. Acest profil de eveniment este implementat pe baza proiectelor culturale desfășurate cu succes, cum ar fi – Ferrara Buskers, Festivalul Internațional de Muzică Stradală din Veszprém, domeniul fiind într-o expansiune permanentă. Scopul proiectului constă în promovarea județului și municipiului Târgu Mureș printr-un festival cultural unic, de nivel internațional. Acest scop ar presupune în fapt, pe termen mediu, dezvoltarea unei mărci puternice de festival, atașate județului Mureș, și pentru că județul Mureș are puține elemente în portofoliul de evenimente pentru generația 18-45 ani”, au informat organizatorii festivalului.

Conform aceleiași surse, Street Music Festival Mureș ”este un festival independent, cu acces liber pentru public”, și se va derula în centrul istoric al municipiului Târgu Mureș, timp de trei zile, perioadă în care ”spaţiile publice sunt populate de muzicieni de stradă care încântă publicul pe scene mici sau pe trotuar, se derulează proiecte muzicale şi artistice în mijlocul publicului.”

”Festivalul reînvie spaţiile publice, aduce un aer proaspăt în atmosfera culturală a orașului și implicit, a județului. Programul muzical din spațiile publice se îmbogățește cu artiști aproximativ 15 formații din zece alte țări care să concureze pe mini-scene amplasate în spațiul public, și implicarea a cel puțin 10.000 de spectatori, completându-se cu elemente incitante de artă stradală: jonglerii, artiști internaționali și invitați speciali. La nivelul internaţional se dorește atragerea unui număr mai mare de muzicieni de stradă din întreaga Europa (Germania, Slovacia, Italia, Ungaria, Japonia, Coreea, Spania, care să se aducă stiluri muzicale nemaivăzute pe străzile mureșene (world music), derulându-se proiecte culturale transfrontaliere, spre delectareal publicului din județul Mureș. În anul 2024, profilul evenimentului presupune și sesiuni de brainstorming și workshop-uri care vor implica și antreprenori locali, artiști locali, instituții culturale și ONG-uri cu activități similare, pentru a construi un concept atrăgător pentru publicul larg”, au precizat reprezentanții Asociației ”Euro Media Advertising”.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE