Încă o proiecție a filmului „Sauna secretelor” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 97 Vizualizări

Încă o proiecție a filmului „Sauna secretelor”

Muzeul Județean Mureș organizează joi, 14 martie, începând cu ora 18:00, a nouă proiecție a filmului „Sauna secretelor” (regia Anna Hints) în sala Multimedia a Muzeului din Cetate, sediul Secției de Istorie. Evenimentul face parte din proiectele programului „Joia Muzeală”.

„Filmul, o colecţie de mărturii ale unor femei, cu prilejul împărţirii unei tradiţionale saune cu aburi (povestea este plasat în Estonia), frapează prin picturalitate, care trimite la arta Renaşterii, cu imagini de clarobscur.

În întunericul unei saune aburinde, un grup de femei de vârste diferite (dar unite toate de acoperişul saunei în care se dezbracă şi de haine, şi de secrete) își împărtăşesc cele mai ascunse amintiri și cele mai intime experienţe. Lucruri precum întreruperile de sarcină, atracţia faţă de alte femei, amânarea căsătoriei, relaţia problematică cu un părinte, toate ies la iveală cu calm în penumbra saunei, care scoate toxinele nu doar din corpul, ci şi din sufletul omului. Sunt micile aspecte de viaţă pe care le cunoaştem cu toţii, dintre care multe sunt tabu-uri, lucruri despre care familia ne-a învăţat că „nu se discută”, precizează Cinemagia.

Filmul a obținut diverse premii: Cea mai bună regie – Sundance 2023, Cel mai bun documentar – San Francisco 2023.

Biletele sunt disponibile în avans doar la recepția Muzeului din Cetate, în limita a 70 de locuri, prețul unui bilet fiind de 15 lei.

(A.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE