Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin își așteaptă vizitatorii cu nerăbdare Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 152 Vizualizări

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin își așteaptă vizitatorii cu nerăbdare

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din municipiul Reghin își deschide porțile pentru vizitatorii săi, într-un iz primăvăratic, de marți până vineri, pentru a-i încânta cu o „călătorie în timp” în staul românesc adevărat.

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din municipiul Reghin a fost înfiinţat la 1 ianuarie 1960, având la bază 64 de obiecte de uz casnic şi port popular adunate de Anton Badea, fondatorul muzeului. În prezent, pe inventarul muzeului vizitatorii pot admira mii de bunuri culturale, de la obiecte de uz casnic la mostre ale artei populare şi a măiestriei meşteşugarilor expuse în clădirea principală, monument istoric, ce datează din 1892.

Frumoasa grădină a muzeului, amenajată sub forma unui sat în miniatură, cuprinde case şi gospodării tradiţionale, o bisericuţă din lemn, dar și instalaţii tehnice populare (moară, teasc, oloiniţă). Orice doritor poate să treacă pragul muzeului aflat pe strada Vânătorilor, numărul 51 din municipiul Reghin, de marți până vineri de la ora 08:00 la 15:00”, transmit reprezentanții muzeului.

(L.P.)

Sursa foto: visitmures.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE