Universitatea de Arte din Târgu Mureș – peste 75 de ani de tradiție în învățământul universitar artistic Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 709 Vizualizări

Universitatea de Arte din Târgu Mureș – peste 75 de ani de tradiție în învățământul universitar artistic

Universitatea de Arte din Târgu Mureş, înfiinţată în anul 1946 prin Decretul-lege nr. 276, este o instituţie de învăţământ superior de stat, multiculturală şi multilingvă, care desfăşoară activităţi de învăţământ, creaţie artistică şi cercetare ştiinţifică pe baza reglementărilor şi valorilor de referinţă stabilite în Carta Universităţii, în conformitate cu legislaţia naţională şi cu principiile Spaţiului European al Învăţământului Superior. Ea este, totodată, şi o instituţie de spectacole care susţine o stagiune în condiţiile artistice şi organizatorice ale teatrelor profesioniste.

Universitatea de Arte din Târgu Mureş pregăteşte specialişti în domeniul artelor, precum şi în cel al audiovizualului şi multimedia în limbile română şi maghiară, la nivelul ciclurilor de licenţă, master şi doctorat. Totodată, Universitatea de Arte organizează anual o stagiune de teatru şi una de teatru de animaţie, în cele două săli de Teatru pe care le deține, cu participarea studenţilor şi cadrelor didactice, în condiţiile instituţiilor profesioniste de spectacole. În această situaţie, misiunea asumată de Universitatea de Arte din Târgu Mureş se concentrează pe următoarele:

a) Organizarea studiilor universitare de licenţă, master şi doctorat în vederea asigurării formării iniţiale şi continue a creatorilor şi specialiştilor în domeniul artelor teatrale, muzicale şi vizuale, audiovizualului şi multimedia în scopul dezvoltării personale, al inserţiei profesionale a individului şi a satisfacerii nevoii de competenţă a mediului socio-cultural.

b) Promovarea activităţilor creative ale cadrelor didactice şi ale studenţilor în domeniul artelor teatrale, muzicale, al artelor plastice, al audiovizualului şi multimedia, precum şi a cercetării fenomenelor artistice şi comunicaţiei în concordanţă cu cerinţele circuitului naţional şi internaţional de valori.

c) Asigurarea unui cadru de interferenţe multiculturale, multilingvistice şi interconfesionale, în vederea predării, învăţării, creaţiei şi cercetării în limbile română şi maghiară, în condiţii de egalitate.

d) Participarea la dezvoltarea locală, regională, naţională şi europeană prin implicarea efectivă a activităţilor desfăşurate în viaţa culturală şi educaţională a comunităţii, precum şi prin diseminarea rezultatelor în aceste spaţii culturale.

Învăţământul artistic are un caracter preponderent vocaţional.

Formarea limbajului şi a structurilor creative implică însă şi însuşirea unei culturi intelectuale vaste. Indiferent de specializare sau de limba de studiu, se asigură formarea unor deprinderi şi însuşirea unor cunoştinţe care să permită evoluţia profesională neîntreruptă a absolvenţilor.

Cursuri gratuite de pregătire la toate specializările

Admiterea la specializările Universității de Arte din Târgu Mureș se face pe baza unui concurs practic. Metodologia de admitere este specifică fiecărei specializări și poate fi consultată pe siteul uat.ro, la secțiunea admitere.

Universitatea de Arte din Târgu Mureș vine în fiecare an în sprijinul tuturor celor care doresc să afle care este modalitatea de admitere sau care doresc să se pregătească în vederea susținerii concursului de admitere. Astfel, în perioada martie – iulie 2024, organizăm cursuri de pregătire gratuite pentru toți cei care doresc să participle la concursul de admitere.

Acestea se organizează în fiecare sfârșit de săptămână și sunt susținute de cadrele didactice ale universității. Cei care doresc să participe pot opta între a participa online sau fizic la aceste cursuri de pregătire până în luna mai, urmând ca în lunile iunie și iulie, aceste cursuri să se desfășoare exclusiv în format fizic la sediul universității. Cu o săptămână înaintea examenelor de admitere, cursurile vor fi organizate zilnic. Mai multe informații, precum și programul cursurilor și formularul de înscriere se găsesc pe site-ul universității uat.ro, la secțiunea admitere.

Pentru orice întrebări sau nelămuriri vă stăm permanent la dispoziție. Ne puteți contacta folosind oricare din metodele de mai jos:

Web – www.uat.ro

E-mail – admitere@uat.ro sau uat@uat.ro

Facebook: @admitereuat sau @uatmures

Instagram: @uat.mures

Telefon: 0265-266.281

Adresa universității: Koteles Samuel nr. 6, Târgu Mureș

Vă așteptăm!

Felvételit hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

Az egyetem Magyar Művészeti Karán június-júliusban kezdődik a beiratkozás alap- és magiszteri képzésekre, a felvételi ezt követő héten lesz.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara felvételit hirdet a következő szakokra:

Alapképzés

SZÍNHÁZ- ÉS ELŐADÁSMŰVÉSZETEK

• Színművészet

• Bábművészet

• Rendező

• Teatrológia

VIZUÁLIS MŰVÉSZETEK

• Látványtervező szak

FILM ÉS MÉDIA

• Audiovizuális kommunikáció – forgatókönyv- és reklámírás,

média

ZENE

• Zene

Magiszteri képzés

SZÍNHÁZ- ÉS ELŐADÁSMŰVÉSZETEK

• Színművészet

• A rendezés művészete

• Teatrológia. Művelődésszervezés

FILM ÉS MÉDIA

• Művészetek és új média

ZENE

• Korszerű zenei koncepciók

Az egyetem oktatói májustól hétvégenként ingyenes felvételi felkészítőt tartanak, az egyetem honlapján közölt beosztás szerint. További információk az egyetem honlapján, illetve az egyetem hirdető felületein találhatók. (www.szini.ro, www.uat.ro) További elérhetőségek: +40265266281 (telefon/fax), e-mail: felveteli@uat.ro, székhely: Köteles Sámuel utca 6 szám, Marosvásárhely. Facebook: Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem – Stúdió Színház Instagram: MME | Stúdió Színház

Calendarul admiterii

Înscrieri online: până în data de 23 iulie 2024

(uat.ro/admitere/inscriere)

Examene: 25-31 iulie 2024

Afișarea rezultatelor: până în 2 august 2024

Confirmarea locurilor și înscrierea candidaților admiși:

2-5 august 2024

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE