Lansarea volumului III din seria “Războiul Monumentelor Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 356 Vizualizări

Lansarea volumului III din seria “Războiul Monumentelor

Sala Mică a Palatului Culturii a găzduit duminică, 24 martie, de la ora 13.00, lansarea volumului III din seria “Războiul Monumentelor”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Dacii Liberi, în colaborare cu Asociația Obștească “Monumentum” și Biblioteca Județeană Mureș.
Invitați de onoare au fost dr. Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș, autorul cărții- avocatul Iulian Rusanovschi, Dragoș Burghelia, președintele Asociației Dacii Liberi, medicul Mihai Tîrnoveanu, președinte al Asociației Calea Neamului, Ioan Berța, președinte filiala Mureș a Societății Cultural-Patriotice “Avram Iancu”, Dimitrie Poptămaș, președintele Fundației Culturale „Vasile Netea”, Marius Moldovan vicepreședintele Comunității Identitare, Răzvan Pop, organizator, avocatul Ioan Sabău-Pop și Adrian Moisoiu, fost președinte PRM Mureș.
Autorul cărții, avocatul Iulian Rusanovschi, este un promotor al cunoașterii istoriei regiunii istorice românești, Basarabia, prin intermediul monumentelor publice. Prin Asociația Obștească “Monumentum”, acesta se implică în indexarea, restaurarea și, uneori, reconstrucția acestor simboluri ale istoriei românești.
“Această lucrare reprezintă încununarea trilogiei prin care au fost prezentate realizările fabuloase ale Asociației A.O. Monumentum și ale echipei care a reușit restaurarea și reconstruirea a peste 60 de cimitire de război, monumente și simboluri românești în Basarabia. Lupta națională pe teritoriul românesc dintre Nistru și Prut este dusă cu mult curaj de patrioți precum Iulian și pentru asta îi suntem recunoscători și alături în toate eforturile de acum înainte. Drama fraților basarabeni o înțelegem cu atât mai bine, noi românii din Covasna, Harghita și Mureș, întrucât și noi am trăit drama istorica de a avea identitatea atacată și știrbită“, a menționat Dragoș Burghelia, președintele Asociației Dacii Liberi.
Lansarea cărții a încununat săptămâna în care mureșenii au avut ocazia să viziteze expoziția „Războiul Monumentelor deschisă în holul Bibliotecii Județene Mureș, între 18 și 22 martie, iar în perioada 22-24 martie, în holul Palatului Culturii. Expoziţia a cuprins o serie de fotografii şi informaţii cu monumentele româneşti din Republica Moldova, regiunea istorică Basarabia, monumente remontate, identificate şi reconstruite în foarte multe cazuri de către Asociaţia Obştească ‘Monumentum’, condusă de avocatul Iulian Rusanovski de la Chişinău.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE