VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur Administratie
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 1593 Vizualizări

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă a PNL Mureș, rezultatele unui studiu de prefezabilitate pentru construirea unui pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur. Declarațiile au fost făcute în 25 martie.

Horea Șarlea a susținut că există posibilitatea de a fi obținute finanțări nerambursabile, atât pentru pasajul subteran, cât și pentru podul peste râul Mureș din zona Aleea Carpați. Consilierul local a prezentat jurnaliștilor și un video cu o simulare 3D a felului în care ar putea să arate pasajul. Pasajul subteran ar face legătura între străzile Sinaia și Matei Corvin. Studiul de prefezabilitate a fost comandat de Primăria Municipiului Târgu Mureș.

„Pe acest pasaj se ia în considerare relaționarea dintre strada Sinaia și strada Matei Corvin cu un pasaj subteran, cu o lungime a pasajului, partea acoperită, de 44 de metri și două rampe, de urcare-coborâre, cu lungimea de aproximativ 140 de metri”, a explicat Horea Șarlea, consilier local. Proiectul prezentat presupune ca în pasaj să existe două benzi de circulație, câte o bandă pe fiecare sens.

Prima variantă prevede o intersecție semaforizată la suprafață. „O altă variantă este cu o intersecție giratorie la suprafață”, a adăugat consilierul local PNL.

Cost estimat la 60 de milioane de lei

Potrivit consilierului local, costul pentru construcția pasajului a fost estimat la aproximativ 60 de milioane de lei. „Este un proiect care poate beneficia de fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, care este acum deschis. Primăria poate să depună o cerere de finanțare”, a susținut Horea Șarlea.

„Trebuie spus că acest pasaj trebuie, bineînțeles, realizat împreună cu podul de peste râul Mureș, din Aleea Carpați, ca să avem cu adevărat o fluidizare a circulației pentru cartierul Unirii. Sperăm că acest proiect să fie acceptat de colegii din Consiliul Local și sperăm că va fi susținut, pe mai departe, pentru a fi realizat”, a adăugat consilierul local.

VIDEO. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE