Ministrul Mediului: ”Îmi doresc ca în 2024 să avem primul kW de energie electrică produs la Răstolița” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

Ministrul Mediului: ”Îmi doresc ca în 2024 să avem primul kW de energie electrică produs la Răstolița”

La invitația prefectului județului Mureș, Ciprian Dobre, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vizitat Barajul Răstoliția în această săptămână.

În urma discuțiilor cu toate autoritățile locale și naționale implicate în proiect și cu reprezentanții Hidroelectrica, ministrul Mircea Fechet a declarat că pentru a reduce timpul de lucru, documentațiile necesare construcției barajului și punerii sale în funcțiune se realizează în paralel, existentând premise ca investiția să producă energie electrică încă din acest an.

“Urmează să avem toate cele patru studii, cel mai târziu în luna iunie, care vor sta în spatele emiterii acordului de mediu. În același timp, lucrăm la elaborarea Hotărârii de Guvern pentru scoaterea din fondul forestier a zonei ce urmează să deservească amenajarea hidrotehnică de acolo și îmi doresc foarte mult anul acesta să avem primul kilowatt de energie electrică produs în amenajarea hidro de la Răstolița”, a spus ministrul Mediului după vizita de lucru la Amenajarea hidroenergetică Răstolița.

Amenajarea de la Răstolița este un obiectiv de interes național, cu o putere instalată de 35,2 megawați și o energie medie anuală de 46,3 gigawați oră.

“Împreună cu ministrul Mediului, Mircea Fechet, am vizitat Amenajarea hidroenergetică Răstolița, un obiectiv de investiţii de interes național. Emiterea acordului de mediu pentru continuarea lucrărilor va avea la bază patru studii la care se lucrează în această perioadă, actul de reglementare respectând atât legislația națională, cât și cea europeană. Operaționalizarea amenajării de la Răstolița va contribui semnificativ la echilibrarea sistemului energetic național și la asigurarea independenței energetice a României. Ministrul Mircea Fechet s-a asigurat, de asemenea, că toate instituțiile locale, direcțiile din minister, beneficiarul lucrării și constructorul sunt gata să parcurgă toți pașii necesari fără a mai înregistra întârzieri în calendarul acestor lucrări”, a afirmat prefectul de Mureș, Ciprian Dobre.

Barajul de la Răstolița se impune ca un element vital pentru dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă a localităţilor situate pe culoarul Mureşului, dar și pentru regularizarea debitelor de apă în perioadele secetoase și controlul viiturilor în perioadele cu precipitaţii. De asemenea, ministrul Mediului, apelor și pădurilor a ținut să precizeze că este în procedură de emitere a actului de reglementare, care va permite finalizarea lucrărilor, subliniind că acest lucru se va face cu cu respectarea strictă a legislației naționale și europene.

(Biroul de presă al PNL Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE