Ministrul Mediului la Târgu Mureș, anunț important despre “Rabla pentru tractoare” Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 217 Vizualizări

Ministrul Mediului la Târgu Mureș, anunț important despre “Rabla pentru tractoare”

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, și prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, au vizitat în această săptămână compania IRUM, unicul producător român de tractoare agricole şi utilaje articulate forestiere.

După întâlnire, ministrul Mediului a declarat că îşi doreşte ca mare parte din suma de 500 milioane de lei, alocată programului „Rabla pentru tractoare şi utilaje agricole”, să rămână în România.

”Am avut această vizită și pentru că în acest an, pentru prima oară în bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, urmează să demarăm un program pe care noi îl numim generic ”Rabla pentru tractoare” sau ”Rabla pentru utilaje agricole”. Avem 500 de milioane de lei buget alocat, aproape 100 de milioane de euro, şi vizita de astăzi dimineaţă sper eu că ne va conduce la elaborarea unui ghid de finanţare care să permită achiziţia a cât mai multor astfel de utilaje produse în România. Distanţele mari înseamnă un impact de mediu, iar legislaţia, în timp ce ne opreşte să ne referim la o anumită firmă, la un anumit producător sau la o anumită ţară de provenienţă, ne dă posibilitatea să avem criterii de eligibilitate legate de mediu şi când discutăm despre mediu, fără îndoială că transportul până la destinaţie este un factor de care ar trebui să ținem cont. Un echipament produs în Asia nu ar trebui să poată fi achiziţionat, câtă vreme plătim din bani publici atât de uşor ca și cum ar fi un echipament produs în România sau în vecinătate”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

La rândul său, prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, a declarat că vizita în județul Mureș a ministrului Fechet a vizat câteva dintre punctele vitale în dezvoltarea județului în perioada următoare.

“Împreună cu domnul munistru și conducerea IRUM am discutat despre elaborarea unui ghid de finanţare care să permită achiziţia a cât mai multor utilaje agricole și forestiere produse în România. Conducerea Ministerului Mediului a apreciat o afacere 100% românească, singurul producător de tractoare din România ale cărui utilaje au ajuns pe mai multe continente. În plus, 70% din materialele feroase folosite în producție de echipa IRUM provin din reciclare”, a afirmat prefectul Ciprian Dobre.

Bugetul alocat programului ”Rabla pentru utilaje agricole” este de 500 de milioane de lei iar în prezent ghidul de finanţare este în lucru urmând să fie publicat în dezbatere publică.

(Biroul de presă al PNL Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE