Mara Togănel: ”A fi în slujba cetățenilor este cea mai onorantă misiune!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1157 Vizualizări

Mara Togănel: ”A fi în slujba cetățenilor este cea mai onorantă misiune!”

În rândurile următoare, vă invităm să lecturați un flash-interviu realizat cu Mara Togănel, prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal Mureș și președinte al Organizației Femeilor Liberale Mureș.
Reporter: De ce ați ales să vă implicați în viața publică?
Mara Togănel: Din dorința de a munci pentru comunitatea noastră. Cred că avem datoria să arătăm copiilor noștri că putem face lucruri bune pentru ei și că județul nostru, orașul nostru intră pe sens unic: dezvoltarea. Cred că avem datoria să arătăm că suntem creatori de prezent și viitor și că știm să ne îngrijim ca viitorul,  care vine, să ne includă pe toți. Am încrederea și convingerea că unitatea noastră poate aduce tot ce este mai bun pentru județul nostru.


Reporter: Ați ocupat funcții în care ați putut lua decizii. Cum vedeți administrația publică locală?
Mara Togănel: În administrația publică, în politică, în orice domeniu: omul sfințește locul. Oamenii puternici fac ca timpurile să fie mai ușoare. Timpurile grele au nevoie de oameni curajoși, serioși, asumați, cinstiți, iubitori de patrie și neam. Când vom avea capacitatea de a ne face datoria, fiecare dintre noi, cu dăruire și seriozitate, fără frustrări și prejudecăți, vom putea îmbunătăți cu adevărat lucrurile. Convingerea noastră, a liberalilor, este că cea mai bună cale de a izbuti este ”Prin noi înșine”. Curajul adevărat este, de multe ori, cel fără speranță. Proiectele ambițioase se fac în echipă. De aceea, pentru noi, Partidul Național Liberal Mureș echipa reprezintă cel mai important argument și angajament. Respectul și decența ne determină să venim în fața târgumureșenilor și a mureșenilor cu proiecte și propuneri chibzuite, viabile și realizabile.
Reporter: Cum ați evalua mandatul dumneavoastră de prefect?
Mara Togănel: Un mandat solicitant, provocator și echilibrat. M-am bucurat de încrederea, sprijinul și înțelegerea mureșenilor. Vremurile dificile ne aduc împreună, ne pun la încercare solidaritatea, empatia și ne testează curajul, demnitatea și onoarea. Mandatul de prefect a reprezentat pentru mine cea mai onorantă funcție în slujba mureșenilor. În schimbul încrederii oamenilor, am oferit priceperea mea în perioade extrem de dificile: pandemia Covid-19, revenirea la o viață normală prin campania de vaccinare, incidentul de la Azomureș, criza refugiaților ucraineni și multe alte situații de urgență. Am sprijinit mereu proiectele mari de dezvoltare a județului nostru: proiectele de infrastructură, proiectele din domeniul sănătății, alimentarea cu apă a zonei de câmpie, lupta antidrog din județul Mureș și proiectele sociale. Le mulțumesc mureșenilor pentru fiecare moment în care i-am simțit aproape și vă spun sincer că aceste momente nu au fost deloc puține. Am mizat întotdeauna pe un parteneriat corect și sincer, am condus în spiritul legii, dar și al omeniei.


Reporter: Credeți în forța femeilor?
Mara Togănel: Eu cred! Dar, ele cred? Am convingerea că suntem suficient de puternice și capabile pentru a ne emancipa și a ne conduce destinele cu demnitate, fără complexe și fără prejudecăți. Cred în noi și spun cu toată tăria că este mare nevoie de femei în administrație și politică. Bărbații inteligenți aleg colaborarea cu femeile. Aș spune că nu greșim dacă ne vom punea încrederea în femei.
Reporter: Ce vă doriți pentru Târgu Mureș și pentru târgumureșeni?
Mara Togănel: Îmi doresc să ne recăpătăm încrederea, bunătatea, empatia și dorința de a ne bucura unii pentru alții. Am convingere că ne putem ridica deasupra greșelilor noastre și să punem, cu toții, umărul la strălucirea cetății noastre. Da, cred în puterea târgumureșenilor și într-o versiune mai bună a Târgu Mureșului nostru drag. Dar, pentru ca acest deziderat să devină realitate este nevoie de fiecare dintre noi, de inteligența și civismul fiecăruia dintre noi, de buna credință și profesionalismul conducătorilor, de dorința de a face lucrurile bine și de a împărți mai multă bunătate și mai puțin reproș.


Reporter: Vă implicați mult și vă preocupă tinerii mureșeni. De ce?
Mara Togănel: Am încredere în tinerii noștri. Ei vor duce România mult mai sus decât ne-am priceput noi să o facem. Noi, este bine să-i validăm și să ”ținem pasul” cu ritmul lor, iar ei este bine să-și trăiască inteligent tinerețea care trece extrem repede. Îi îndemn să fie autentici, să lupte pentru ceea ce le aparține și să fie voci puternice în comunitate. În egală măsură cred că este bine să-i preocupe, pe toți, calitatea minții lor, aceasta ne îmbunătățește cu adevărat viața. Cred că este bine să lăsăm presupunerile și să ne concentrăm pe mintea și sufletul nostru.


Reporter: În ce crede Mara Togănel?
Mara Togănel: În Bunul Dumnezeu, în mine și în noi toți, mureșenii.
Reporter: Cum credeți că percep târgumureșenii propunerea președintelui Ciprian Dobre de a avea un candidat comun la funcția de primar?
Mara Togănel: Este un demers serios care va oglindi maturitatea, înțelepciunea și voința clasei politice mureșene. Târgumureșenii aprobă și consideră firească această abordare. Rămâne să vedem ce cale aleg colegii politicieni de la celelalte partide. Noi, PNL Mureș, am renunțat la ideea de a susține un candidat al partidului și credem că așa este bine să procedeze și celelalte partide, doar în acest fel vom putea să ne unim în jurul unui candidat comun. Cel mai important lucru, în final, este ca târgumureșenii și Târgu Mureșul să aibă un primar bun și respectat.

Reporter: Cum credeți că vor fi campaniile electorale din acest an?
Mara Togănel: Campaniile electorale testează caractere. Îmi doresc să nu uităm că este viitor și după alegeri, iar onoarea pierdută nu se recuperează. De aceea, cred că vor convinge politicienii care trec testul integrității, onoarei și al bunei-credințe. Mureșenii așteaptă de la politicieni normalitate, respect și competență. Îmi doresc să reușim să captăm interesul oamenilor și îmi doresc, în egală măsură, să îi valideze prin vot pe cei mai buni.
Reporter: Un gând pentru mureșeni?
Mara Togănel: Îmi doresc să găsim puterea de a vorbi unii despre alții mai mult de bine, decât cu reproș. Doar așa vom fi mai puternici. Dumnezeu să ne dea gândul cel bun tuturor!
A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE