UDMR Mureș, mobilizare pentru europarlamentare Politic
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 222 Vizualizări

UDMR Mureș, mobilizare pentru europarlamentare

Conducerea UDMR Mureș a susținut o conferință de presă, joi – 11 aprilie, în care s-a vorbit despre alegerile locale și europarlamentare, din 9 iunie. Dacă în privința alegerilor locale, mesajul a fost unul încrezător, în cazul celor pentru Parlamentul European, comasarea ar putea să fie în detrimentul UDMR.
„Suntem într-o situație mult mai dificilă decât am fost acum 5 ani. Noi nu avem candidați la alegerile locale în afara Ardealului. Consilierul local din Bogata, de exemplu, poate să atragă voturi și să ne ajute la europarlamentare, dar în București nu avem. Părerea mea e că va fi mult mai greu, dar depinde de mobilizarea noastră”, a declarat Novák Levente, președinte executiv al UDMR Mureș.

„În Parlamentul European, italienii nu o să vorbească despre problemele noastre. Dacă nu suntem noi acolo, etnicii maghiari din România, să vorbim despre problemele sau doleanțele noastre, nici germanii, nici italienii, nici spaniolii nu o să vorbească”, a adăugat Novák Levente.

Lipsa concurenței la locale, altă problemă UDMR la europarlamentare

„În anul 2020, cred că am avut 16 localități unde nu fost contracandidați. Și asta e o problemă pentru noi. Pentru mobilizare, ar trebui să avem contracandidat. Dacă nu, e foarte greu să iasă oamenii să facă o alegere pentru un singur candidat (la primărie n.r.)”, a declarat Csibi Attila Zoltán, președintele UDMR Mureș.
UDMR a anunțat lista candidaților pentru Parlamentul European, în 4 aprilie. Pe primele zece locuri, pe lista UDMR la europarlamentare, se află: Winkler Gyula, Vincze Loránt-György, Szilágyi Dóra-Emese, Szilágyi Zsolt, Zazula Béla, Faragó Péter, Lőrincz Helga, Szilágyi Róbert-István, Bors Béla și Turos Lóránd.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE