Organizare de lupte între câini la Luduș Social
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

Organizare de lupte între câini la Luduș

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J Mureș au pus în executare  astăzi, 16 aprilie,  4 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar de urmărire penală aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  organizare de lupte între câini.

La activități au fost identificate mai multe exemplare canine din diferite rase, dintre care doi câini din rasa metis de Ciobănesc de Asia Centrală despre care există date că ar fi fost folosiți la lupte între câini. Au fost emise ordine de plasare în adăpost a acestora, fiind totodată întocmit un dosar penal pentru deținerea a patru exemplare canine care aveau urechile cupate.

De asemenea, a mai fost identificat un exemplar canin ținut în condiții necorespunzătoare, fără apă, hrană și adăpost, fiind emis ordin de plasare în adăpost, deținătorul fiind sancționat contravențional cu amendă de 3.000 de lei.

În urma acțiunii, au mai fost aplicate alte 9 sancțiuni contravenționale, conform OUG nr. 155/2001, în valoare totală de 15.000 de lei, pentru neidentificarea prin microcipare sau nesterilizarea mai multor exemplare canine identificate.

De asemenea, la una dintre locații, au fost descoperite 5.460 de fire de țigarete deținute în afara antrepozitului fiscal, care au fost ridicate de polițiștii din cadru Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, pentru continuarea cercetărilor.

La percheziții au participat polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureș.

Info IPJ Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE