Fotbal: România, diferență mare de venituri față de Ungaria Stiri
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 284 Vizualizări

Fotbal: România, diferență mare de venituri față de Ungaria

UEFA a făcut publice datele fiscale pentru anul 2023, inclusiv Superliga care se află printre campionatele examinate. În conturile echipelor din prima ligă din România s-au înregistrat încasări totale de 90 de milioane de euro.
Liga 1 este departe de campionatul Ungariei, care are doar 12 echipe, în comparație cu cele 16 echipe din Superliga. Prima ligă maghiară a înregistrat venituri de 158 de milioane de euro în 2023.
Potrivit gsp.ro, diferența majoră constă în sumele investite de stat în echipe. În Ungaria, statul a alocat 75 de milioane de euro pentru campionat, în timp ce în România, statul a contribuit cu 18 milioane de euro către echipe.

Bani încasați din bilete
Superliga se evidențiază în fața campionatului Ungariei la un aspect important, și anume încasările provenite din vânzarea de bilete. În România, există o tendință crescătoare a numărului de stadioane noi, iar acest lucru se reflectă în creșterea audienței și în încasările mai mari din bilete.
Conform raportului UEFA din 2023, echipele din Superliga au încasat în total 9 milioane de euro din vânzarea de bilete, în timp ce echipele din prima ligă maghiară au obținut de trei ori mai puțin, adică 3 milioane de euro.
Într-o comparație, FCSB și Rapid au încasat împreună mai mult din vânzarea de bilete decât întregul campionat al Ungariei la un loc. FCSB a obținut 2,1 milioane de euro, în timp ce Rapid a adunat 2,2 milioane de euro.
În ceea ce privește încasările din drepturile TV, cele două ligi sunt la același nivel, ajungând la 24 de milioane de euro.

Premier League, pe primul loc
Potrivit aceleiași surse, pe primul loc în clasamentul veniturilor din campionatele de fotbal se situează Premier League, cu o cifră impresionantă care depășește totalul veniturilor din Bundesliga și La Liga la un loc.
Premier League a generat venituri totale de 6,5 miliarde de euro în 2023, depășind semnificativ cele 3,3 miliarde de euro ale La Liga și 3,2 miliarde de euro ale Bundesliga.
Pe locurile următoare în acest clasament se află Serie A, cu 2,4 miliarde de euro, și Ligue 1, cu 2 miliarde de euro.

(D.C.)
Sursa informații: gsp.ro
Sursa foto: gsp.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE