Lovitură de stat în Ungaria, oprită la timp de autoritățile maghiare Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1321 Vizualizări

Lovitură de stat în Ungaria, oprită la timp de autoritățile maghiare

Polițiștii din Ungaria au desfășurat miercuri, 24 ianuarie, o acțiune amplă împotriva unui grup de persoane suspecte că puneau la cale o lovitură de stat. Potrivit polițiștilor maghiari, gruparea respectivă încerca să răstoarne actuala ordine constituțională, menționază jurnaliștii de la hirado.hu. Autoritățile au luat, astfel, măsuri împotriva a 11 persoane, dintre care opt au fost audiate, iar trei dintre acestea au fost reținute. Aceștia ar fi urmat să preia armata Ungariei.  Conform poliției naționale, cel mai vârstnic dintre cei bănuiți are 88 de ani.

Peste 150 de polițiști au participat miercuri, 24 ianuarie, la o acțiune coordonată în 10 localități din Ungaria, în cadrul căreia au luat măsuri împotriva a 11 indivizi suspectați că se pregăteau pentru a prelua armata Ungariei, în scopul unei lovituri de stat, a anunțat Biroul Național de Investigații al Poliției.

Un bărbat de 88 de ani, arestat de polițiștii maghiari

Aceștia au transmis că anul trecut, în luna noiembrie, a fost încărcat pe o rețea de socializare un videoclip în care membrii acestei grupări vorbeau despre formarea „Ungariei Scitice”, dar și despre înarmarea „trupelor militare naționale libere”. Mai mult, indivizii care apăreau în filmulețul distribuit în online au mai spus că vor fi arestați atât foștii, cât și actualii membri ai guvernului, potrivit Poliției. Totodată, ei ar fi „prezis” că „poliția maghiară va fi în curând dezarmată, iar armata va fi transferată”.

Astfel, în dimineața zilei de 24 ianuarie, peste 150 de polițiști au efectuat percheziții în zece localități din Ungaria, printre care Veszprem, Pest, Zala, Bacs-Kiskun și Budapesta, în timpul cărora au luat măsuri împotriva a 11 indivizi. Opt dintre aceștia (șapte bărbați și o femeie) au fost interogați de anchetatori în calitate de suspecți, urmând ca trei bărbați care făceau parte din grupare să fie reținuți. Cel mai învârstă dintre cei reținuți are 88 de ani, în timp ce ceilalți doi au 53, respectiv, 68 de ani.

Anchetatorii au găsit în timpul perchezițiilor mai multe arme și muniție, puști AK, gloanțe de cauciuc și pistoale cu aer comprimat. Printre obiectele confiscate se numără și diverse documente care neagă existența statului maghiar, dar și documente legate de organizația „Ungaria Scită”. Poliția a mai descoperit, de asemenea, documente emise de grupare către membrii săi, printre care cărți de identitate, permise de circulație și chiar documente care atestau imunitatea diplomatică.

(L.P.)

Sursa foto: police.hu

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE