UMF Târgu-Mureş evaluată de experţi europeni Invatamant
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

UMF Târgu-Mureş evaluată de experţi europeni

Un grup de experţi evaluatori din cinci ţări europene au vizitat la începutul acestei săptămâni Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş pentru a obţine informaţiile necesare privind întocmirea unui raport de evaluare referitor la modul de funcţionare al instituţiei de învăţământ. Recomandările care vor fi formulate în raportul experţilor vor fi utilizate de conducerea universităţii pentru a corecta unele probleme care există la nivel de universitate.

Experţii interesaţi de funcţionarea universităţii

Echipa de evaluatori formată din cinci persoane, din Bulgaria, Slovacia, Grecia, Elveţia şi Irlanda, persoane implicate în evaluarea învăţământului superior în ţările de unde provin, au vizitat UMF Târgu Mureş în perioada 20-22 ianuarie, observând modul de funcţionare al universităţii şi solicitând o serie de informaţii din partea conducerii, a reprezentanţilor Senatului, a cadrelor didactice, dar şi a studenţilor. Evaluatorii au cerut informaţii despre modul în care funcţionează universitatea, relaţia dintre conducere şi cadrele didactice relaţia dintre cadrele didactice şi studenţi, informaţii legate de cercetarea ce se efectuează în cadrul universităţii. Grupul de evaluatori nu a formulat niciun fel de recomandare, urmând ca în data de 12 martie să se reîntoarcă şi de abia după aceea va întocmi un raport de evaluare care va fi transmis universităţii, dar şi Ministerului Educaţiei.

 O radiografie a situaţiei universităţii

„Evaluarea nu are valoare de reclasificare a universităţii, dar este foarte importantă şi am insitat foarte mult să se producă pentru că ne dă nouă o radiografie a situaţiei actuale din universitate. Ei în raport fac recomandări şi ele nu sunt cu caracter obligatoriu, conducerea universităţii dacă vrea le ia şi dacă nu vrea, nu le ia în considerare. Dar vor formula unele opinii de care vom ţine cont”,  a declarat prof.dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu-Mureş.

Evaluarea ARACIS în vară

Recomandările experţilor europeni vor fi utilizate pentru a reglementa unele probleme existente în prezent în modul de funcţionare al universităţii, corectarea lor fiind de ajutor în momentul în care universitatea va fi evaluată de ARACIS în acest an. „Evaluarea ARACIS va avea loc cel mai probabil spre sfârşitul primăverii, începutul verii. Va fi pentru reevaluarea unor programe de studii la medicină, programe la limba română, maghiră şi engleză, care au cinci ani de la ultima evaluare”, a completat rectorul UMF. Tot atunci se va solicita şi acreditarea pentru programele de studiu Balneo-Fiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală şi Nutriţie şi dietetică care în prezent sunt doar autorizate.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE