Oaspeţi din Moldova la Consiliul Judeţean Mureş Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 76 Vizualizări

Oaspeţi din Moldova la Consiliul Judeţean Mureş

Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, a primit joi, 13 martie,  vizita unei delegații din Republica Moldova, Raionul Sîngerei, condusă de președintele acestuia, Gheorghe Meaun. Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş, discuțiile au abordat problematica economico-socială din Sîngerei, fiind subliniată lipsa pieței de desfacere a produselor agricole, având în vedere profilul preponderent rural al Raionului, compus din 26 de comune și numai două orașe. „De asemenea, viticultura, unul dintre domeniile forte ale Republicii Moldova, se află în declin, după desființarea fabricilor de producție a vinului și distrugerea culturilor de viță de vie”, se precizează în comunicat.
În cadrul aceleiaşi întâlniri, oaspeții au afirmat opțiunea proeuropeană a Republicii Moldova și nevoia de extindere a relațiilor diplomatice cu România. În acest context, Ciprian Dobre a lansat inițiativa înfrățirii fiecărui județ din România cu unități administrativ teritoriale din Republica Moldova, un prim pas fiind începerea demersurilor de înfrățire a județului Mureș cu raionul Sîngerei, dar și demararea unor proiecte concrete de colaborare, în viitorul imediat: schimburi de experiență între elevii din cele două regiuni, realizarea unor site-uri comune de promovare turistică, precum și transferul de know-how în domeniul medical. “Am remarcat deschiderea oaspeților din Republica Moldova, interesați de județul Mureș. Înfrățirea orașului Sîngerei cu Sighișoara, dar și potentiala colaborare a Raionului cu județul Mureș sunt primii pași pe care i-am făcut, într-un proiect mai amplu, de apropiere a administrațiilor din România și Republica Moldova”, a declarat Ciprian Dobre.
După vizita la Consiliul Județean, delegația din Republica Moldova a efectuat o vizită la Dispeceratul Integrat de Urgență 112, unde oaspeţii au fost însoțiți de col. Dorin Oltean, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE