Liceele teoretice şi vocaţionale, prezente la Târgul Educaţional Mureş Invatamant
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 534 Vizualizări

Liceele teoretice şi vocaţionale, prezente la Târgul Educaţional Mureş

Liceele teoretice au constituit dintotdeauna o pepinieră a viitorilor oameni de cultură, liceele teoretice mureşene mândrindu-se cu multe astfel de exemple.

Liceul Vocaţional Pedagogic “Mihai Eminescu”

Reprezentat la Târgul Educaţional sub deviza “Viitorul începe aici”, liceul oferă posibilitatea tinerilor de a se pregăti, pe filiera vocaţională, pentru carierele de “învăţător-educatoare” şi “educator-puericultor” la secţia cu predare în limba română, şi cu profilele de “învăţător-educatoare”, respectiv “instructor de educaţie extraşcolară”, la secţia cu predare în limba maghiară. Pe filiera teoretică, elevii pot opta pentru specializările “ştiinţe sociale”, “filologie” la secţia română, şi pentru profilul “ştiinţe sociale”, la secţia maghiară. “Ne mândrim cu faptul că noi pregătim copiii care vor lucra cu copiii, pedagogii de mâine. Trebuie însă subliniat că doar eforturile şcolii nu sunt niciodată suficiente în ce priveşte formarea elevilor, rezultatul este întotdeauna un cumul al muncii părinţilor, profesorilor, dar şi al elevilor”, a subliniat profesoara Cristina Sărăcuţ, care a amintit şi de pleiada de rezultate deosebite obţinute la olimpiade naţionale, printre care chiar şi la Olimpiada Naţională de Pedagogie şi psihologie.

Liceul Teoretic “Gheorghe Marinescu”

Important reper al învăţământului mureşean, liceul “Gheorghe Marinescu” oferă pentru anul şcolar 2014-2015 3 clase pentru învăţământul liceal, cursuri de zi, cu profilul “ştiinţe ale naturii.”. “Este un liceu de prestigiu, de care suntem foarte mândri. Promovăm în mod activ sănătatea, dar şi disciplina, caritatea şi bunele maniere”, afirmă profesoara Rodica Pop. “De 11 ani încoace, liceul nostru are o tradiţie interesantă, alegând în semestrul II o zi în care efectuăm o aplicaţie de teren. Este ales un traseu din judeţ pe care îl vizităm, iar profesorii de română, istorie, geografie, biologie şi religie prezintă traseul ales din perspectiva materiei predate, iar la sfârşitul zilei dăm un mic test, care se notează”, povestesc elevele Denisa Moldovan şi Veronica Sămărtan, mulţumite că la liceul acesta se poate învăţa şi “altfel”. În acelaşi cadru al liceului funcţionează şi Şcoala Postliceală sanitară, care, pentru anul şcolar 2014-2015 organizează clase pentru asistenţi medicali generalişti, asistenţi medicali de farmacie şi asistenţi medicali de radiologie, ultimul profil fiind în regim cu taxă.

Liceul Teoretic “Bolyai Farkas”

Dovadă a multiculturalităţii judeţului Mureş, la Liceul “Bolyai Farkas”,una dintre instituţiile de elită ale judeţului, funcţionează clase cu predare în limba maghiară. “Ne mândrim cu un capital de elevi de excepţie, sunt atât de buni încât ne provoacă şi pe noi să ne îmbunătăţim zilnic, pentru a putea ţine pasul cu ei”, consideră Barabás Miklós. În cadrul liceului funcţionează profilele de “matematică-informatică, intensiv informatică”, “matematică-informatică, intensiv engleză”, “ştiinţe ale naturii intensiv engleză”, precum şi una intensiv engleză şi germană, clase de ştiinţe ale naturii şi de ştiinte sociale, între care inclusive cu predare în regim intensiv engleză, deasemeni un profil de teologie catolică. “Liceul nostru se mândreşte şi cu o viaţă socială deosebită, elevii noştri fiind angrenaţi în diverse activităţi, cum ar fi staţie de radio a liceului sau ziarul liceului şi altele, elevii având astfel asigurată o atmosferă foarte apropiată de cea a centrelor studenţeşti”, completează profesorul Barabás.

Liceul cu Program Sportiv “Szász Adalbert”

Cunoscut mureşenilor mai degrabă prin rezultatele obţinute la diverse discipline sportive, liceul cu program sportiv este o instituţie unde se aplică principiul “Mens sana in corpore sano”, profesorii şi elevii fiind foarte atenţi şi la pregătirea teoretică. “Ne mândrim cu un mare număr de campioni de diverse nivele, la o multitudine de discipline sportive”, spune profesorul de fotbal, Kanyaro Attila. O altă particularitate a liceului este colaborarea fructuoasă dintre elevi şi profesori, prin intermediul Consiliului Elevilor, împreună reuşind crearea unui climat foarte propice dezvoltării elevilor. În anul şcolar 2014-2015, vor funcţiona următoarele ramuri sportive : gimnastică artistică băieţi, gimnastică ritmică fete, fotbal băieţi şi fete, atletism, handbal şi baschet, deasemeni băieţi şi fete.

Edith VEREŞ

[zizigallery id=1148]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE