Musafiri din Europa la Gimnaziul „Liviu Rebreanu” Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 614 Vizualizări

Musafiri din Europa la Gimnaziul „Liviu Rebreanu”

Şcoala Gimnazială ,,Liviu Rebreanu” din Târgu-Mureş va găzdui, în perioada 6-11 aprilie, reuniunea de proiect ,,European Legends on stage”(ELOS) din cadrul Programului LLP Comenius – Parteneriate Școlare Multilaterale.

30 de elevi şi 15 profesori

Potrivit prof. Maria Borşan, coordonator proiect, parteneriatul se derulează la nivelul a nouă țări, respectiv România, Ungaria, Polonia, Lituania, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia si Scoția, iar grupul internaţional care va participa la schimbul de experiență din România va fi format din 30 de elevi și 15 profesori. „Reuniunea de proiect care se derulează în România va fi deschisă oficial de directorul școlii, prof. Nistor Gheorghe, în data de 7 aprilie, ora 9.00, în incinta școlii, Corp A. Grupul internaţional va vizita școala, va participa la un program artistic, apoi se vor derula activităţi demonstrative susţinute de coordonatorii fiecărei ţări participante, la 6 clase din şcoala noastră”, a menţionat prof. Maria Borşan.

Bune practici şi inovaţie în învăţământ

Coordonatorul de proiect a mai precizat că obiectivul Programului Comenius este dezvoltarea cunoașterii şi înțelegerii diversităţii culturale şi lingvistice europene în rândul elevilor și profesorilor, precum şi îmbunătățirea managementului școlar și institutional și a metodelor pedagogice instructiv-educative. „Proiectul Comenius – Parteneriate Școlare Multilaterale – Legende Europene pe Scenă – sprijină acţiunile europene de colaborare de anvergură, în cadrul cărora școlile implicate colaborează la dezvoltarea şi diseminarea bunelor practici şi a inovaţiei în învăţământul preuniversitar. De asemenea, se urmărește formarea competențelor și abilităților necesare dezvoltării personale pentru integrare profesională și cetățenie activă, prin implicarea activă a elevilor prin schimbul de experiență conferit de tematica proiectului: legende, personalități care au schimbat cursul istoririei, tradițiile și cultura fiecărei țări, jocuri tradiționale, sportul traditional fiecărei țări din proiect prezentarea frumuseților tărilor, dezvoltarea competențelor de colaborare și cooperare şi parteneriate și colaborări individuale”, a subliniat prof. Maria Borşan.

Program variat

Tot luni, 7 aprilie, o altă activitate înscrisă în program este vizitarea Primăriei municipiului Târgu-Mureș şi întâlnirea cu primarul Dorin Florea, precum şi vizitarea Turnului cu Ceas din Târgu-Mureș. Marţi, 8 aprilie, delegaţia se va deplasa într-o excursie de o zi pe ruta Sighişoara – Braşov – Bran, miercuri, 9 aprilie, va fi efectuată o vizită la Ansamblul “Mureşul” şi Palatul Culturii, iar de la ora 15.00 la sediul şcolii va avea loc lansarea proiectului “Ziua Pământului”. Joi , 10 aprilie, va fi efectuată o excursie la Turda pentru a vizita Salina și Cheile Turzii, iar vineri, 11 aprilie, este planificată o excursie la Sibiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE